Auto Bracketing - modifying step width

Discussions regarding Phase One 645 DF / DF+ and Mamiya 645 DF / DF+
Also lens discussion for Phase One and Schneider lenses.

Auto Bracketing - modifying step width

Postby Michael931 » Wed Dec 22, 2010 8:35 am

Hello,
I have a P40+ with a Phase One 645DF and I'm looking for a way to set the step width of the single exposures. At my Nikon D3 I can say, take 7 pictures with a difference of 2/3 f-stops. Is this also possible at the P40+/Phase One 645DF? Till now I found a way to change the number of pictures of bracketing series.
Best regards, Michael
Michael931
 
Posts: 52
Joined: Tue Oct 14, 2008 10:09 pm

Re: Auto Bracketing - modifying step width

Postby Jon » Wed Dec 22, 2010 4:49 pm

Hi Micheal,

The step is controlled by the step that aperture is set to... (custom function 01, EV step). It can be 1/3, 1/2, or 1 stop increments.
Jon
Crew
Crew
 
Posts: 1256
Joined: Fri Jul 06, 2007 6:48 pm
Location: New York, USA

Re: Auto Bracketing - modifying step width

Postby Michael931 » Wed Dec 22, 2010 5:06 pm

Jon, thank you very much. That was I want to know!
Best wishes, Michael
Michael931
 
Posts: 52
Joined: Tue Oct 14, 2008 10:09 pm

Re: Auto Bracketing - modifying step width

Postby Toon2 » Wed Feb 23, 2011 5:18 pm

Frankly I don't find this a practical way to set a bracketing margin.
When shooting in non-bracketing mode I want to use small steps like 0,3 to vary exposure time or aperture to finetune my exposure.
But when I use auto bracketing I want to use larger steps, just for the auto bracketing function. Meaning that the setting of the bracketing margin in auto bracketing should be autonomous it should not be connected with overall steps settings.
Toon2
 
Posts: 1
Joined: Wed Jan 21, 2009 9:57 am

Re: Auto Bracketing - modifying step width

Postby Jon » Wed Feb 23, 2011 5:23 pm

You can set 3 different custom function preset setups. Set one to 1/3 and another to full stops. you can also associate a custom function preset to a specific Camera mode (C1,C2, C3) so you can select them very quickly.
Jon
Crew
Crew
 
Posts: 1256
Joined: Fri Jul 06, 2007 6:48 pm
Location: New York, USA

Re: Auto Bracketing - modifying step width

Postby NNN634863802867218057 » Thu Mar 07, 2013 4:31 am

But that´s still not very convenient. That means that each time I want to bracket I have to change preset it is not what is said in the user manual
NNN634863802867218057
 
Posts: 94
Joined: Sun Oct 21, 2012 2:38 am
Location: Marseille, France


Return to Phase One 645DF and DF+ / Mamiya 645DF and DF+



Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 5 guests

cron