H10, Sinar P2, Copal 0 Shutter Sync Problem

Question regarding:Phase One H25, H20, H101, H10, H5, LightPhase, PowerPhase FX / FX +, PowerPhase, PhotoPhase and StudioKit.
Leaf Valeo, C-Most, Cantare, Volare and DCB.

H10, Sinar P2, Copal 0 Shutter Sync Problem

Postby Robert1521 » Fri Nov 21, 2008 6:44 pm

Hello,
I have been using my H10 on my Mamiya 645 AFD for a while now, all fine. I have recently purchased a Sinar P2 and am using a Copal 0 mechanical shutter (with Elinchrom flash units). I have connected the system correctly but I'm getting a "2 shot timeout" error.
The first shot, nothing happens and I get the timeout error. However, if I quickly re-cock the shutter and take another shot (within half a second) then the back captures the image and fires the flashes fine.
I'm not too sure why this is so any help would be greatly appreciated.
Capture One Pro 3.7.7
Robert1521
 
Posts: 2
Joined: Fri Nov 21, 2008 6:08 pm

Re: H10, Sinar P2, Copal 0 Shutter Sync Problem

Postby Ulf » Fri Nov 21, 2008 8:25 pm

Hello

This is how phase one backs works. Phase One uses "sleeping architecture" which allow us to not use fans like other backs.

This means that there must be two signals, one to wake up the back and a second for the actual capture.

By using a one shot release cable you can get around the issue to fire the shutter twice.

http://www.kapturegroup.com/phase/phase.html#4x4one_a
Kind Regards
Ulf Liljegren
Phase One
Ulf
Crew
Crew
 
Posts: 3401
Joined: Wed Oct 06, 2004 1:52 pm
Location: Copenhagen Denmark

Re: H10, Sinar P2, Copal 0 Shutter Sync Problem

Postby Robert1521 » Mon Nov 24, 2008 10:08 am

Thanks for your reply Ulf.
It's nice to know that everything is working as it should.
Rob.
Robert1521
 
Posts: 2
Joined: Fri Nov 21, 2008 6:08 pm


Return to Phase One and Leaf Legacy one-shot and scan camera back



Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest