Export TIF with embedded profile not working

Discussions, questions, comments and suggestions regarding Capture One PRO, Capture One PRO For Sony / Fujifilm, Capture One DB and Capture One Express For Sony / For Fujifilm 12.x for Mac

Export TIF with embedded profile not working

Postby willardp808 » Sun Dec 02, 2018 12:10 am

Model Name: Mac Pro
Model Identifier: MacPro6,1
Processor Name: 6-Core Intel Xeon E5
Processor Speed: 3.5 GHz
Total Number of Cores: 6
L2 Cache (per Core): 256 KB
L3 Cache: 12 MB
Memory: 32 GB
OS: Majove (10.14.2)

For CO Pro 11 my recipes all have embedded profile for color space. When I process a TIFF file in CO Pro 12 with those recipes I get an 8 Byte empty file AND I have to restart CO Pro in order to process ANY file. However if I process and export as a JPEG it works. If I specify a color space profile (i.e. Adobe 98 or sRGB), then the TIFF files export as usual. I CAN export as an a variant with the "embedded profile" option but that's not part of my normal work flow. For now specifying a color space.

A side note: When I try to use one a TIFF file exported from CO Pro 12 in Lumariver I get this error: "File seems to be exported from Capture One but lacks transfer function (TIFFTAG_TRANSFERFUNCTION), which means that it was not correctly exported for profiling."

Anyone else experiencing this?

Thanks.
willardp808
 
Posts: 1
Joined: Fri Sep 24, 2010 12:18 am

Re: Export TIF with embedded profile not working

Postby Paul_Steunebrink » Sun Dec 02, 2018 3:58 pm

Two suggestions.

One, process without OpenCL hardware acceleration.
Two, create a new process recipe in CO12 and try again.

By the way, macOS 10.14.2 is not yet supported.
Best regards,
Paul E. Steunebrink, Image Alchemist (website All about Capture One), Capture One trainer
User avatar
Paul_Steunebrink
Certified Professional
Certified Professional
 
Posts: 9488
Joined: Tue Feb 06, 2007 8:49 pm
Location: The Netherlands

Re: Export TIF with embedded profile not working

Postby pie.photo » Tue Jan 01, 2019 5:14 pm

I also have problems using embedded device profiles when I want to create a camera profile with Lumariver Profile Designer. Therefore I opened a case at PhaseOne and got the answer, that this is a known issue of Version 12.
Hope that this will be fixed soon.
For now my solution is that I have reinstalled Version 11 parallel to V12. I use it only in Session-Mode to export color-targets. The output files of V11 work fine with Lumariver Profile Designer.
pie.photo
 
Posts: 5
Joined: Fri Nov 13, 2015 6:05 pm

Re: Export TIF with embedded profile not working

Postby keithwalter » Tue Jan 08, 2019 10:43 pm

After spending a whole day wondering why my copy of CP1 kept crashing and why I was unable to achieve a useable ICC profile using Lumariver, I finally read the Lumivar manual in detail. It would appear that they are aware of a major bug in C1 Pro involving the Transfer function and that Phase One are aware of it.

Is there any indication of when a fix will be issued? as unlike some who have reverted back to version 11 I can't as 11 doesn't support my Nikon Z7

Thank you
keithwalter
 
Posts: 14
Joined: Fri Aug 15, 2014 11:31 am

Re: Export TIF with embedded profile not working

Postby SFA » Tue Jan 08, 2019 11:03 pm

keithwalter wrote:After spending a whole day wondering why my copy of CP1 kept crashing and why I was unable to achieve a useable ICC profile using Lumariver, I finally read the Lumivar manual in detail. It would appear that they are aware of a major bug in C1 Pro involving the Transfer function and that Phase One are aware of it.

Is there any indication of when a fix will be issued? as unlike some who have reverted back to version 11 I can't as 11 doesn't support my Nikon Z7

Thank you


C1 V11.3.2 , available from the Archive, does support the Z7.

https://www.phaseone.com/en/Capture-One ... chive.aspx

The release was created specifically, and released after V12, to support certain cameras and OS updates that came very near the V11 end of life.

http://downloads.phaseone.com/e7f45a0e- ... (Rev%201.0).pdf





HTH.

Grant
SFA
 
Posts: 6709
Joined: Tue Dec 20, 2011 9:32 pm

Re: Export TIF with embedded profile not working

Postby keithwalter » Thu Jan 10, 2019 8:02 pm

Thanks Grant

Hopefully that will solve things for now

Keith
keithwalter
 
Posts: 14
Joined: Fri Aug 15, 2014 11:31 am

Re: Export TIF with embedded profile not working

Postby keithwalter » Thu Jan 10, 2019 8:16 pm

Hi Grant

One question though - does 11.3.2 support OS X Mojave?

I may still be out of luck :-(
keithwalter
 
Posts: 14
Joined: Fri Aug 15, 2014 11:31 am

Re: Export TIF with embedded profile not working

Postby keithwalter » Thu Jan 10, 2019 8:36 pm

It crashed on loading, so I guess that answers my question about Mojave :-(

Oh well, I'll just have to wait - until then X-rite have just issued a beta version of their Colorchecker Passport software which generates profiles for Capture One Pro.

I wasn't very enamoured with my first try (The C1 generic profiles looked better) but maybe I'll give it another go

Keith
keithwalter
 
Posts: 14
Joined: Fri Aug 15, 2014 11:31 am

Re: Export TIF with embedded profile not working

Postby SFA » Thu Jan 10, 2019 8:40 pm

keithwalter wrote:Hi Grant

One question though - does 11.3.2 support OS X Mojave?

I may still be out of luck :-(



http://downloads.phaseone.com/e7f45a0e- ... (Rev%201.0).pdf

Beyond that I think it's a question of creating a Support Case to ask the Team and perhaps seeking out the opinions of those who may have tried the combination of the latest versions of both products.


Grant
SFA
 
Posts: 6709
Joined: Tue Dec 20, 2011 9:32 pm

Re: Export TIF with embedded profile not working

Postby Paul_Steunebrink » Thu Jan 10, 2019 8:42 pm

keithwalter wrote: does 11.3.2 support OS X Mojave?

Yes, it does: macOS 10.14.1
Best regards,
Paul E. Steunebrink, Image Alchemist (website All about Capture One), Capture One trainer
User avatar
Paul_Steunebrink
Certified Professional
Certified Professional
 
Posts: 9488
Joined: Tue Feb 06, 2007 8:49 pm
Location: The Netherlands

Re: Export TIF with embedded profile not working

Postby keithwalter » Fri Jan 11, 2019 3:45 pm

I didn't have any luck with 10.14.2 - it crashed on startup :-(
keithwalter
 
Posts: 14
Joined: Fri Aug 15, 2014 11:31 am

Re: Export TIF with embedded profile not working

Postby Paul_Steunebrink » Fri Jan 11, 2019 8:29 pm

keithwalter wrote:I didn't have any luck with 10.14.2 - it crashed on startup :-(

And 'it' is CO 11.3.2 or 12.0.0?
Best regards,
Paul E. Steunebrink, Image Alchemist (website All about Capture One), Capture One trainer
User avatar
Paul_Steunebrink
Certified Professional
Certified Professional
 
Posts: 9488
Joined: Tue Feb 06, 2007 8:49 pm
Location: The Netherlands

Re: Export TIF with embedded profile not working

Postby NNN634317660785089272 » Fri Jan 18, 2019 2:39 pm

I was just trying the new x-rite app out and found out the hard way just like you.
I still had the v11 on another machine but hoping that phase one will adress this asap
NNN634317660785089272
 
Posts: 2
Joined: Fri Jan 28, 2011 12:01 am

Re: Export TIF with embedded profile not working

Postby Phil Ryan » Tue Jan 22, 2019 2:41 pm

I just installed the 12.0.1 bug fix release and the 16 bit tiff with embedded profile is exporting properly for me now.
Phil Ryan
Certified Professional
Certified Professional
 
Posts: 27
Joined: Fri Feb 15, 2013 2:02 am

Re: Export TIF with embedded profile not working

Postby pie.photo » Fri Jan 25, 2019 9:37 am

The issue is not listed in the Bug Fix section of the V12.0.1 Release Notes. But nevertheless it seems to be fixed. My exported TIFF-files with embedded camera profile are working fine now with Lumariver Profile Designer
pie.photo
 
Posts: 5
Joined: Mon Nov 02, 2015 9:28 pm

Next

Return to Capture One 12.x Software for Mac



Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests