Export TIF with embedded profile not working

Discussions, questions, comments and suggestions regarding Capture One PRO, Capture One PRO For Sony / Fujifilm, Capture One DB and Capture One Express For Sony / For Fujifilm 12.x for Mac

Export TIF with embedded profile not working

Postby willardp808 » Sun Dec 02, 2018 12:10 am

Model Name: Mac Pro
Model Identifier: MacPro6,1
Processor Name: 6-Core Intel Xeon E5
Processor Speed: 3.5 GHz
Total Number of Cores: 6
L2 Cache (per Core): 256 KB
L3 Cache: 12 MB
Memory: 32 GB
OS: Majove (10.14.2)

For CO Pro 11 my recipes all have embedded profile for color space. When I process a TIFF file in CO Pro 12 with those recipes I get an 8 Byte empty file AND I have to restart CO Pro in order to process ANY file. However if I process and export as a JPEG it works. If I specify a color space profile (i.e. Adobe 98 or sRGB), then the TIFF files export as usual. I CAN export as an a variant with the "embedded profile" option but that's not part of my normal work flow. For now specifying a color space.

A side note: When I try to use one a TIFF file exported from CO Pro 12 in Lumariver I get this error: "File seems to be exported from Capture One but lacks transfer function (TIFFTAG_TRANSFERFUNCTION), which means that it was not correctly exported for profiling."

Anyone else experiencing this?

Thanks.
willardp808
 
Posts: 1
Joined: Fri Sep 24, 2010 12:18 am

Re: Export TIF with embedded profile not working

Postby Paul_Steunebrink » Sun Dec 02, 2018 3:58 pm

Two suggestions.

One, process without OpenCL hardware acceleration.
Two, create a new process recipe in CO12 and try again.

By the way, macOS 10.14.2 is not yet supported.
User avatar
Paul_Steunebrink
Certified Professional
Certified Professional
 
Posts: 9488
Joined: Tue Feb 06, 2007 8:49 pm
Location: The Netherlands

Re: Export TIF with embedded profile not working

Postby pie.photo » Tue Jan 01, 2019 5:14 pm

I also have problems using embedded device profiles when I want to create a camera profile with Lumariver Profile Designer. Therefore I opened a case at PhaseOne and got the answer, that this is a known issue of Version 12.
Hope that this will be fixed soon.
For now my solution is that I have reinstalled Version 11 parallel to V12. I use it only in Session-Mode to export color-targets. The output files of V11 work fine with Lumariver Profile Designer.
pie.photo
 
Posts: 5
Joined: Fri Nov 13, 2015 6:05 pm

Re: Export TIF with embedded profile not working

Postby keithwalter » Tue Jan 08, 2019 10:43 pm

After spending a whole day wondering why my copy of CP1 kept crashing and why I was unable to achieve a useable ICC profile using Lumariver, I finally read the Lumivar manual in detail. It would appear that they are aware of a major bug in C1 Pro involving the Transfer function and that Phase One are aware of it.

Is there any indication of when a fix will be issued? as unlike some who have reverted back to version 11 I can't as 11 doesn't support my Nikon Z7

Thank you
keithwalter
 
Posts: 14
Joined: Fri Aug 15, 2014 11:31 am

Re: Export TIF with embedded profile not working

Postby SFA » Tue Jan 08, 2019 11:03 pm

keithwalter wrote:After spending a whole day wondering why my copy of CP1 kept crashing and why I was unable to achieve a useable ICC profile using Lumariver, I finally read the Lumivar manual in detail. It would appear that they are aware of a major bug in C1 Pro involving the Transfer function and that Phase One are aware of it.

Is there any indication of when a fix will be issued? as unlike some who have reverted back to version 11 I can't as 11 doesn't support my Nikon Z7

Thank you


C1 V11.3.2 , available from the Archive, does support the Z7.

https://www.phaseone.com/en/Capture-One ... chive.aspx

The release was created specifically, and released after V12, to support certain cameras and OS updates that came very near the V11 end of life.

http://downloads.phaseone.com/e7f45a0e- ... (Rev%201.0).pdf





HTH.

Grant
SFA
 
Posts: 6968
Joined: Tue Dec 20, 2011 9:32 pm

Re: Export TIF with embedded profile not working

Postby keithwalter » Thu Jan 10, 2019 8:02 pm

Thanks Grant

Hopefully that will solve things for now

Keith
keithwalter
 
Posts: 14
Joined: Fri Aug 15, 2014 11:31 am

Re: Export TIF with embedded profile not working

Postby keithwalter » Thu Jan 10, 2019 8:16 pm

Hi Grant

One question though - does 11.3.2 support OS X Mojave?

I may still be out of luck :-(
keithwalter
 
Posts: 14
Joined: Fri Aug 15, 2014 11:31 am

Re: Export TIF with embedded profile not working

Postby keithwalter » Thu Jan 10, 2019 8:36 pm

It crashed on loading, so I guess that answers my question about Mojave :-(

Oh well, I'll just have to wait - until then X-rite have just issued a beta version of their Colorchecker Passport software which generates profiles for Capture One Pro.

I wasn't very enamoured with my first try (The C1 generic profiles looked better) but maybe I'll give it another go

Keith
keithwalter
 
Posts: 14
Joined: Fri Aug 15, 2014 11:31 am

Re: Export TIF with embedded profile not working

Postby SFA » Thu Jan 10, 2019 8:40 pm

keithwalter wrote:Hi Grant

One question though - does 11.3.2 support OS X Mojave?

I may still be out of luck :-(



http://downloads.phaseone.com/e7f45a0e- ... (Rev%201.0).pdf

Beyond that I think it's a question of creating a Support Case to ask the Team and perhaps seeking out the opinions of those who may have tried the combination of the latest versions of both products.


Grant
SFA
 
Posts: 6968
Joined: Tue Dec 20, 2011 9:32 pm

Re: Export TIF with embedded profile not working

Postby Paul_Steunebrink » Thu Jan 10, 2019 8:42 pm

keithwalter wrote: does 11.3.2 support OS X Mojave?

Yes, it does: macOS 10.14.1
User avatar
Paul_Steunebrink
Certified Professional
Certified Professional
 
Posts: 9488
Joined: Tue Feb 06, 2007 8:49 pm
Location: The Netherlands

Re: Export TIF with embedded profile not working

Postby keithwalter » Fri Jan 11, 2019 3:45 pm

I didn't have any luck with 10.14.2 - it crashed on startup :-(
keithwalter
 
Posts: 14
Joined: Fri Aug 15, 2014 11:31 am

Re: Export TIF with embedded profile not working

Postby Paul_Steunebrink » Fri Jan 11, 2019 8:29 pm

keithwalter wrote:I didn't have any luck with 10.14.2 - it crashed on startup :-(

And 'it' is CO 11.3.2 or 12.0.0?
User avatar
Paul_Steunebrink
Certified Professional
Certified Professional
 
Posts: 9488
Joined: Tue Feb 06, 2007 8:49 pm
Location: The Netherlands

Re: Export TIF with embedded profile not working

Postby NNN634317660785089272 » Fri Jan 18, 2019 2:39 pm

I was just trying the new x-rite app out and found out the hard way just like you.
I still had the v11 on another machine but hoping that phase one will adress this asap
NNN634317660785089272
 
Posts: 2
Joined: Fri Jan 28, 2011 12:01 am

Re: Export TIF with embedded profile not working

Postby Phil Ryan » Tue Jan 22, 2019 2:41 pm

I just installed the 12.0.1 bug fix release and the 16 bit tiff with embedded profile is exporting properly for me now.
Phil Ryan
Certified Professional
Certified Professional
 
Posts: 31
Joined: Fri Feb 15, 2013 2:02 am

Re: Export TIF with embedded profile not working

Postby pie.photo » Fri Jan 25, 2019 9:37 am

The issue is not listed in the Bug Fix section of the V12.0.1 Release Notes. But nevertheless it seems to be fixed. My exported TIFF-files with embedded camera profile are working fine now with Lumariver Profile Designer
pie.photo
 
Posts: 5
Joined: Mon Nov 02, 2015 9:28 pm

Next

Return to Capture One 12.x Software for Mac



Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 5 guests