Lightroom to C1 Switch, Catalog Issues.

Discussions, questions, comments and suggestions regarding Capture One PRO, Capture One PRO(For Sony), Capture One DB and Capture One Express(For Sony)012. x and 11.x

Lightroom to C1 Switch, Catalog Issues.

Postby NNN636547779233695174 » Mon Dec 10, 2018 9:18 pm

I've spent the last few months really working to learn C1, and I finally imported my entire LR catalog into C1. However, C1 now takes 10-15 minutes to load, and then when it's finished, it is unusable. Lightroom ran a catalog this size with no issues, but is C1 not meant to have a large comprehensive catalog? The catalog is 100k+ images.
NNN636547779233695174
 
Posts: 26
Joined: Wed Feb 21, 2018 3:45 am

Re: Lightroom to C1 Switch, Catalog Issues.

Postby NNN636440347581429185 » Tue Dec 11, 2018 2:16 pm

I switched over a year ago and did not experience the problem you are encountering (Mac Pro 5,1, SSD, 10Gig RAM). What is your preference setting for Preview Image size?
NNN636440347581429185
 
Posts: 123
Joined: Thu Oct 19, 2017 7:32 pm

Re: Lightroom to C1 Switch, Catalog Issues.

Postby NNN636440347581429185 » Tue Dec 11, 2018 3:17 pm

BTW, I meant to mention that I use smaller catalogs. Google Martin Bailey, he wrote a blog about coming over from LR and I seem to remember that had a problem with the size of his catalogs.
NNN636440347581429185
 
Posts: 123
Joined: Thu Oct 19, 2017 7:32 pm


Return to Capture One 12.x and 11.x Software



Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 4 guests