I goofed big time

Discussions, questions, comments and suggestions regarding Capture One PRO, Capture One PRO For Sony / Fujifilm, Capture One for Phase One and Capture One Express For Sony / For Fujifilm 20.x for Mac

I goofed big time

Postby NNN636440347581429185 » Tue Jan 21, 2020 12:59 am

In early in 2019 I had a hard drive problem (replaced the spinner with an SSD) and then later in the year I decided that since my 2010 Mac Pro would no longer support the new Mac OS it was time to buy a new iMac. In going through these recovery and new installation machinations I ended up with a "bunch" of photos that no longer resided in my C1 2014 folder. Fortunately the images were still in the Mac pictures folder, although not in the 2014 folder. So far so good.

Rather than ask for help on the forum, I dragged the desired images into my C1 2014 folder. OK, I know that I done wrong. So, my question is how do I get C1 to recognize the "dragged" images?
NNN636440347581429185
 
Posts: 128
Joined: Thu Oct 19, 2017 7:32 pm

Re: I goofed big time

Postby Ian3 » Tue Jan 21, 2020 10:50 am

Is this a session or a catalog?

If it's a catalog, you could locate the images for Capture One - so right-click on the image in the Capture One library tool, and choose Locate from the pop-up menu. Then in the dialog box navigate to the current location of the image. If you have only a smallish number of images to do, that it probably the best thing. There is no need to do them all at once. You could locate images when you need them.

Ian
Ian3
 
Posts: 3514
Joined: Fri Apr 18, 2008 3:52 pm
Location: Bristol, England

Re: I goofed big time

Postby NNN636440347581429185 » Tue Jan 21, 2020 1:13 pm

Thank you, Ian.
Unless I misunderstand your suggestion, my problem is that the images are not appearing in the browser. I can see them in the Mac Pictures folder, but not in C1.
NNN636440347581429185
 
Posts: 128
Joined: Thu Oct 19, 2017 7:32 pm

Re: I goofed big time

Postby Ian3 » Tue Jan 21, 2020 1:23 pm

Is it a catalog or a session?

Ian
Ian3
 
Posts: 3514
Joined: Fri Apr 18, 2008 3:52 pm
Location: Bristol, England

Re: I goofed big time

Postby NNN636440347581429185 » Tue Jan 21, 2020 2:05 pm

Catalog
NNN636440347581429185
 
Posts: 128
Joined: Thu Oct 19, 2017 7:32 pm

Re: I goofed big time

Postby Ian3 » Tue Jan 21, 2020 2:23 pm

So if you don't mind that existing adjustments won't be brought in, you can just import the images from the 2014 folder, adding the folder to the catalog first if needed.

If you did want to include the existing adjustments, you'd need to find out where Capture One thinks the images are, either in this catalog or another one.

Ian
Ian3
 
Posts: 3514
Joined: Fri Apr 18, 2008 3:52 pm
Location: Bristol, England

Re: I goofed big time

Postby NNN636440347581429185 » Tue Jan 21, 2020 4:03 pm

Ian, Thank you.
Since I want to include the existing adjustments, I guess I am going to need to find out where Capture One thinks the images are.

How do you suggest how I can discover where C1 thinks the images are located?
Thank you again!!
NNN636440347581429185
 
Posts: 128
Joined: Thu Oct 19, 2017 7:32 pm

Re: I goofed big time

Postby Paul_Steunebrink » Tue Jan 21, 2020 4:31 pm

NNN636440347581429185 wrote:...
How do you suggest how I can discover where C1 thinks the images are located?
Thank you again!!

You could do a search in your catalog on year or other metadata referring to the missing images. If they appear, and that can happen, try to locate them (right-click, show in Finder or Library) or export as originals with adjustments and import again.

Another option is to add a missing in the Library, Folders section, and synchronize that folder. See what is happening.

On preventive measure is important: verify your catalog (this may help already), and back it up before you start.
User avatar
Paul_Steunebrink
Certified Professional
Certified Professional
 
Posts: 10072
Joined: Tue Feb 06, 2007 8:49 pm
Location: The Netherlands

Re: I goofed big time

Postby NNN636440347581429185 » Wed Jan 22, 2020 12:56 pm

Thanks to all who provided advice.
I am not really sure what I did (it was convoluted), but after some trial and error I was successful.
NNN636440347581429185
 
Posts: 128
Joined: Thu Oct 19, 2017 7:32 pm


Return to Capture One 20.x Software for Mac



Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests