Reasons for switch from 12 to 20?

Discussions, questions, comments and suggestions regarding Capture One PRO, Capture One PRO For Sony / Fujifilm, Capture One for Phase One and Capture One Express For Sony / For Fujifilm 20.x for Mac

Reasons for switch from 12 to 20?

Postby digga » Thu Jan 16, 2020 10:11 am

Can anyone give me some reason why i should switch from 12 to 20...i did not get the benefits the newer version might give me, compared to 12? I really ask my self, if it is worth the money...???
digga
 
Posts: 29
Joined: Wed Feb 11, 2009 4:17 pm

Re: Reasons for switch from 12 to 20?

Postby Ian3 » Thu Jan 16, 2020 10:14 am

Well there are several new features, but if you don't feel they are worth the money, and if you are happy with the results you get from v12, there is no obligation to upgrade.

Ian
Ian3
 
Posts: 3514
Joined: Fri Apr 18, 2008 3:52 pm
Location: Bristol, England

Re: Reasons for switch from 12 to 20?

Postby Mark492 » Thu Jan 16, 2020 3:26 pm

Don't if you do any copying of adjustments from one image to another it's unusable. All kinds of buggy.
Mark492
 
Posts: 40
Joined: Mon Oct 27, 2008 7:48 pm

Re: Reasons for switch from 12 to 20?

Postby Ian3 » Thu Jan 16, 2020 4:29 pm

Mark492 wrote:Don't if you do any copying of adjustments from one image to another it's unusable. All kinds of buggy.

Your mileage may vary, as they say. I haven't encountered those problems.

Ian
Ian3
 
Posts: 3514
Joined: Fri Apr 18, 2008 3:52 pm
Location: Bristol, England

Re: Reasons for switch from 12 to 20?

Postby Keith Reeder » Thu Jan 16, 2020 4:31 pm

http://forum.phaseone.com/En/viewtopic.php?f=52&t=37659
Keith Reeder
 
Posts: 1364
Joined: Mon Sep 29, 2008 7:43 pm
Location: Blyth, NE England

Re: Reasons for switch from 12 to 20?

Postby MTP1968 » Tue Jan 28, 2020 3:46 pm

Mark492 wrote:Don't if you do any copying of adjustments from one image to another it's unusable. All kinds of buggy.
True, experiencing the same problem, and it's not only me, and several users have also reported this problem
MTP1968
 
Posts: 5
Joined: Tue Jun 18, 2019 5:03 pm

Re: Reasons for switch from 12 to 20?

Postby Jason 2 » Tue Jan 28, 2020 4:03 pm

MTP1968 wrote:
Mark492 wrote:Don't if you do any copying of adjustments from one image to another it's unusable. All kinds of buggy.
True, experiencing the same problem, and it's not only me, and several users have also reported this problem


I've just started a thread which you might want to look at before jumping to C1-13. I wish I had known before 'upgrading'.
As others have said - you're mileage may vary, but if you do experience any of these bugs you can forget about any relevant or helpful support, although these forums, as an alternative, have been generally helpful.

https://forum.phaseone.com/En/viewtopic.php?f=78&t=37857
Jason 2
 
Posts: 73
Joined: Wed Oct 31, 2007 5:11 pm

Re: Reasons for switch from 12 to 20?

Postby Nature Isme » Tue Jan 28, 2020 7:11 pm

So far I haven't experienced the Copy/Apply adjustment issues others have reported. Maybe it's how I use the software. I did, though, have to make minor changes to my workflow to accommodate copying layers.

This week's update was big for me as it finally makes use of the discrete GPUs in my MacBook Pros under Mojave. That was broken in C1 12.

I also find the new "HDR" White and Black points extremely useful, to the point that I'm reprocessing a number of images to bring out especially whites.

As has been said before, if you're happy with C1 12, you could stick with it. I'd suggest, though, making a new "test" catalog and trailing C1 20, then form your own opinion as to its worth.
Nature Isme
 
Posts: 281
Joined: Thu May 16, 2013 5:32 am


Return to Capture One 20.x Software for Mac



Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests