Tethering doesn't work since upgrade to 13.0.1.19

Discussions, questions, comments and suggestions regarding Capture One PRO, Capture One PRO For Sony / Fujifilm, Capture One for Phase One and Capture One Express For Sony / For Fujifilm 20.x for Mac

Re: Tethering doesn't work since upgrade to 13.0.1.19

Postby SFA » Sun Jan 19, 2020 5:02 pm

There are a number of documents in the FAQ/Knowledge base with respect to tethering and a couple of them are recent or recently updated.

Just wanted to highlight that in case they might be relevant and people had not seen them.

Examples.

https://support.captureone.com/hc/en-us/articles/360002381557-Tethering-problems-the-camera-does-not-connect-frequently-disconnects-or-will-not-transfer-images

https://support.captureone.com/hc/en-us/articles/360002424177-Tethered-capture-and-live-view-are-not-working



Grant
SFA
 
Posts: 7725
Joined: Tue Dec 20, 2011 9:32 pm

Re: Tethering doesn't work since upgrade to 13.0.1.19

Postby Joern1 » Mon Jan 27, 2020 3:30 pm

Hello members,
tethering still does not work with 20.02...and Catalina 10.15.2
Any new information about this topic?
Joern
Joern1
 
Posts: 4
Joined: Sat Oct 18, 2008 8:27 am

Re: Tethering doesn't work since upgrade to 13.0.1.19

Postby Joern1 » Mon Jan 27, 2020 4:26 pm

Sorry folks,
it works:)
Joern1
 
Posts: 4
Joined: Sat Oct 18, 2008 8:27 am

Re: Tethering doesn't work since upgrade to 13.0.1.19

Postby Ian3 » Mon Jan 27, 2020 4:29 pm

Joern1 wrote:Sorry folks,
it works:)

Great!

Ian
Ian3
 
Posts: 3514
Joined: Fri Apr 18, 2008 3:52 pm
Location: Bristol, England

Re: Tethering doesn't work since upgrade to 13.0.1.19

Postby NNN637104645719021019 » Mon Jan 27, 2020 4:56 pm

JayFram wrote:Tethering is totally broken for me - I cannot get the camera to connect no matter what I do, and I definitely have CaptureOne.app checked ON in Privacy > Photos, and in Accessibility and File Disk Access, for that matter.

MacBook Pro 2019 (brand new)
Mac OS Catalina 10.15.2
Capture One 20 v13.0.1.19
Canon 5D Mark IV

Same camera used to tether beautifully and totally stable on C1 v12, with Mojave Mac OS.
It's not the cable.
It's not the port.
It's not the dongle.
Camera has latest firmware.
A friend suggested I delete the Capture One folder in Macintosh HD > Users > Shared > Capture One. I did this and the camera connected for about 5 minutes. Then it broke and will not come back.

Help!


Same thing here but I'm using Canon EOS R.
If I run "Image Capture" app it can connect to the camera and I can browse all files without any problem.
If I run Capture Run and it won't detect the camera.

This issue was happing more and more often and usually I simple "turn everything off and on" would fix.

But now it's connecting anymore.
NNN637104645719021019
 
Posts: 1
Joined: Wed Nov 27, 2019 4:16 pm

Re: Tethering doesn't work since upgrade to 13.0.1.19

Postby Paul_Steunebrink » Mon Jan 27, 2020 8:29 pm

I have no connection issues with the Canon EOS R with both Capture One 20.0.1 and 20.0.2.

However, I do have a problem with Live View, making the camera to 'blackout' and not able to control from the camera itself, only from Capture One. Closing Live View does not restore the situation to normal, only a restart of Capture One, the camera or its connection (you can disconnect and connect again from within Capture One, Camera tool).

Anyone experiencing this Live View issue with the EOS R or RP?
User avatar
Paul_Steunebrink
Certified Professional
Certified Professional
 
Posts: 10072
Joined: Tue Feb 06, 2007 8:49 pm
Location: The Netherlands

Previous

Return to Capture One 20.x Software for Mac



Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 4 guests