Adjustment Clipboard Issue

Discussions, questions, comments and suggestions regarding Capture One PRO, Capture One PRO For Sony / Fujifilm, Capture One DB and Capture One Express For Sony / For Fujifilm 12.x for Mac

Adjustment Clipboard Issue

Postby SD82 » Sun Dec 09, 2018 12:01 pm

Hello,

It's tedious - Capture One 12 is not able to copy all my adjustments from one image to another

While I can clone - for example - the sections 'Exposure/Contrast', 'Clarity', etc. - it does not clone 'Rotation/Flip', 'Crop', 'Keystone'.
I know the menu gives me an option to change that. I tried it several times - mark the boxes in the menu, save them. But Capture One does not change the settings.

I hope you have a solution for this.

Thank you!

David
SD82
 
Posts: 3
Joined: Tue Oct 21, 2014 12:20 pm

Re: Adjustment Clipboard Issue

Postby Paul_Steunebrink » Sun Dec 09, 2018 9:54 pm

Yes, you just ran into a new feature of Capture One 12! Let's jump right into it.

Go to the Adjustments Clipboard tool. It is on the Adjustments tool tab by default.
In the tool's header, click on the three dots at the right. Go to Autoselect.

I assume a checkmark is set for Adjusted except Composition. Change that to Adjusted by clicking on it.

Done.
Best regards,
Paul E. Steunebrink, Image Alchemist (website All about Capture One), Capture One trainer
User avatar
Paul_Steunebrink
Certified Professional
Certified Professional
 
Posts: 9467
Joined: Tue Feb 06, 2007 8:49 pm
Location: The Netherlands

Re: Adjustment Clipboard Issue

Postby SD82 » Sun Dec 09, 2018 10:46 pm

Solved! Thank you very much, Paul!

David
SD82
 
Posts: 3
Joined: Tue Oct 21, 2014 12:20 pm


Return to Capture One 12.x Software for Mac



Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests