Lightroom to C1 Switch, Catalog Issues.

Discussions, questions, comments and suggestions regarding Capture One PRO, Capture One PRO(For Sony), Capture One DB and Capture One Express(For Sony) 11.x for Mac

Lightroom to C1 Switch, Catalog Issues.

Postby NNN636547779233695174 » Mon Dec 10, 2018 9:18 pm

I've spent the last few months really working to learn C1, and I finally imported my entire LR catalog into C1. However, C1 now takes 10-15 minutes to load, and then when it's finished, it is unusable. Lightroom ran a catalog this size with no issues, but is C1 not meant to have a large comprehensive catalog? The catalog is 100k+ images.
NNN636547779233695174
 
Posts: 9
Joined: Wed Feb 21, 2018 3:45 am

Re: Lightroom to C1 Switch, Catalog Issues.

Postby NNN636440347581429185 » Tue Dec 11, 2018 2:16 pm

I switched over a year ago and did not experience the problem you are encountering (Mac Pro 5,1, SSD, 10Gig RAM). What is your preference setting for Preview Image size?
NNN636440347581429185
 
Posts: 98
Joined: Thu Oct 19, 2017 7:32 pm

Re: Lightroom to C1 Switch, Catalog Issues.

Postby NNN636440347581429185 » Tue Dec 11, 2018 3:17 pm

BTW, I meant to mention that I use smaller catalogs. Google Martin Bailey, he wrote a blog about coming over from LR and I seem to remember that had a problem with the size of his catalogs.
NNN636440347581429185
 
Posts: 98
Joined: Thu Oct 19, 2017 7:32 pm


Return to Capture One 11.x Software



Who is online

Users browsing this forum: Google [Bot] and 2 guests