Camera not showing in Import

Discussions, questions, comments and suggestions regarding Capture One PRO, Capture One PRO(For Sony), Capture One DB and Capture One Express(For Sony)012. x and 11.x

Camera not showing in Import

Postby NNN636604823362096455 » Sat Apr 28, 2018 3:02 am

Hello, new to the software and I am running into an issue already: Capture One Pro recognizes my camera and will Capture images no problem, however the Import window does not show my camera as an import option. I have two cameras: D7100 & D7500, neither of which are options in the Import Dialog.

What am I missing? I have been searching online for a while now and am completely lost. If I cannot get this to work, then my time with the software is extremely limited...ideas?
NNN636604823362096455
 
Posts: 1
Joined: Sat Apr 28, 2018 4:18 am

Re: Camera not showing in Import

Postby Ian3 » Sat Apr 28, 2018 9:24 am

You will not be able to import directly into Capture One from your D7100 and D7500. If you connect them via a cable, Capture One will treat it as if you are tethering. You can either (1) insert the card from the camera into a card reader and import into Capture One from the card, or (2) using the cable, transfer images using Windows into a location on your computer and import to Capture One from that folder. Method (1) is easiest, in my view.

Ian
Ian3
 
Posts: 3454
Joined: Fri Apr 18, 2008 3:52 pm
Location: Bristol, England


Return to Capture One 12.x and 11.x Software



Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 4 guests