Camera not showing in Import

Discussions, questions, comments and suggestions regarding Capture One PRO, Capture One PRO(For Sony), Capture One DB and Capture One Express(For Sony) 11.x for Mac

Camera not showing in Import

Postby NNN636604823362096455 » Sat Apr 28, 2018 3:02 am

Hello, new to the software and I am running into an issue already: Capture One Pro recognizes my camera and will Capture images no problem, however the Import window does not show my camera as an import option. I have two cameras: D7100 & D7500, neither of which are options in the Import Dialog.

What am I missing? I have been searching online for a while now and am completely lost. If I cannot get this to work, then my time with the software is extremely limited...ideas?
NNN636604823362096455
 
Posts: 1
Joined: Sat Apr 28, 2018 4:18 am

Re: Camera not showing in Import

Postby Ian3 » Sat Apr 28, 2018 9:24 am

You will not be able to import directly into Capture One from your D7100 and D7500. If you connect them via a cable, Capture One will treat it as if you are tethering. You can either (1) insert the card from the camera into a card reader and import into Capture One from the card, or (2) using the cable, transfer images using Windows into a location on your computer and import to Capture One from that folder. Method (1) is easiest, in my view.

Ian
Ian3
 
Posts: 3247
Joined: Fri Apr 18, 2008 3:52 pm
Location: Bristol, England


Return to Capture One 11.x Software



Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 4 guests