No hardware acceleration after driver update (Nvidia Geforce

Discussions, questions, comments and suggestions regarding Capture One PRO, Capture One PRO(For Sony), Capture One DB and Capture One Express(For Sony) 11.x for Mac

No hardware acceleration after driver update (Nvidia Geforce

Postby C-M-B » Thu Apr 26, 2018 9:20 pm

I just noticed that my CPU usage went through the roof while editing images in Capture One and then I remembered that there was a driver update for my graphics card yesterday.

Right now I'm on version 397.31 and Capture One displays "hardware acceleration doesn't work".

Since my graphics card has 8GB RAM (1070) that can't be the issue - does anyone else have the same problem with this driver update?

ps.: I've tried turning it off and on again, restarting Capture One in between, Rebooting in between and just about anything else.

Do I need to go back to the previous driver version?
C-M-B
 
Posts: 371
Joined: Thu Feb 25, 2010 4:57 pm

Re: No hardware acceleration after driver update (Nvidia Gef

Postby C-M-B » Thu Apr 26, 2018 9:48 pm

Further steps taken:

- Re-Installed Capture One (clean install)
- Re-Installed Drivers (clean install)

Now when I go to Capture One and change the Hardware Acceleration Setting for Display to Never and back to Auto it's "Setting up hardware acceleration: 0%." and does not progress.

This is getting very annoying.

edit:

-Reverted to previous driver

didn't help.

- Installed Capture One 11.1

didn't help either.

Other applications such as photoshop, the netflix app, lightroom etc use the hardware acceleration without any issues.
Last edited by C-M-B on Thu Apr 26, 2018 10:05 pm, edited 1 time in total.
C-M-B
 
Posts: 371
Joined: Thu Feb 25, 2010 4:57 pm

Re: No hardware acceleration after driver update (Nvidia Gef

Postby ben_US » Thu Apr 26, 2018 10:02 pm

Best option here is to create a tech support case (via the link in my profile) and send us your log files, which can be generated via the steps here: https://www.phaseone.com/en/Search/Article.aspx?articleid=1625&languageid=1
Please make a support case for Technical Support with Capture One software:
http://support.phaseone.com and click on Contact Support, then select Technical Support.
ben_US
Crew
Crew
 
Posts: 657
Joined: Mon Feb 01, 2016 9:51 pm
Location: New York, USA

Re: No hardware acceleration after driver update (Nvidia Gef

Postby C-M-B » Thu Apr 26, 2018 10:30 pm

I've already done that, I was just trying to find out whether anyone else has the same issue! :)
C-M-B
 
Posts: 371
Joined: Thu Feb 25, 2010 4:57 pm

Re: No hardware acceleration after driver update (Nvidia Gef

Postby C-M-B » Fri Apr 27, 2018 5:28 pm

update: according to Tech Support it's a bug, not unlike one that was fixed in 10.0.1 - however 10.0.1 also doesn't work.
Makes me think it's something to do with a recent windows 10 update...
C-M-B
 
Posts: 371
Joined: Thu Feb 25, 2010 4:57 pm


Return to Capture One 11.x Software



Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests