11.1 Normalize tool WAY off

Discussions, questions, comments and suggestions regarding Capture One PRO, Capture One PRO(For Sony), Capture One DB and Capture One Express(For Sony) 11.x for Mac

11.1 Normalize tool WAY off

Postby NNN634849709972812736 » Mon Apr 23, 2018 8:11 pm

Well either I am doing something completely wrong or the new Normalize tool in the Windows version of Capture One Pro 11.1 is not working. As I understand it you Pick a color (N) then go to another image and apply the color. I am getting wildly different results when I do this. In general at least 1 - 2 stops of exposure are added and the color readout, while a similar color, isn't really close at all. Is there a bug? Are others experiencing this?

As an example I have two solid green images that are different only in tonal value and less than a third of a stop. If I pick one and then apply it to the other, not only doesn't it correct the color cast properly, it makes the corrected image dramatically brighter than the one I picked the color from.
E.J. Peiker - www.EJPhoto.com
NNN634849709972812736
 
Posts: 7
Joined: Thu Oct 04, 2012 7:09 pm
Location: Arizona

Re: 11.1 Normalize tool WAY off

Postby NNN634849709972812736 » Mon Apr 23, 2018 8:12 pm

Oops, sorry I posted this in the Mac section by accident!
E.J. Peiker - www.EJPhoto.com
NNN634849709972812736
 
Posts: 7
Joined: Thu Oct 04, 2012 7:09 pm
Location: Arizona

Re: 11.1 Normalize tool WAY off

Postby Frank Leonard » Tue Apr 24, 2018 9:45 am

Moved to Windows.

The Normalize tool is extremely sensitive. Maybe post some cropped 400% zoomed screenshots to clarify what you are sampling.
Frank Leonard Schroeter, Phase One A/S
Frank Leonard
Crew
Crew
 
Posts: 12
Joined: Tue Oct 04, 2016 12:26 pm


Return to Capture One 11.x Software



Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests