Run Photoshop Action with 'Edit With'

Discussion regarding all scripting related questions
Please DO NOT post to this thread anything that is not directly related to scripting of Capture One.

Run Photoshop Action with 'Edit With'

Postby NN635490470989607623UL » Sun Nov 12, 2017 5:13 am

Hi,
Currently running C1 10.2.1

I would like to open photoshop and run a photoshop action on a RAW file(s) using C1 'Edit With'. Ideally I would like to make a selection of RAW files and have the photoshop action run on each one. After the resulting PSDs should be available in C1.

I have successfully run a photoshop action with applescript using 'Open With' by selecting a 'complied applescript application' but it bypasses the C1 RAW engine and instead opens Adobe Camera Raw which I am trying to avoid.

Thanks
NN635490470989607623UL
 
Posts: 3
Joined: Thu Oct 16, 2014 10:04 am

Re: Run Photoshop Action with 'Edit With'

Postby rapdigital » Sun Nov 12, 2017 5:32 am

If you want to bake in the capture one look then you will need to process the file to tif or psd for editing in photoshop. Remember why you are in capture one you are just preview what the edits will look like once you commit then by processing as a tif,psd, jpeg etc

Can I ask why you need to round trip from shop back into capture?
rapdigital
Certified Professional
Certified Professional
 
Posts: 156
Joined: Mon Feb 02, 2009 1:52 pm

Re: Run Photoshop Action with 'Edit With'

Postby NN635490470989607623UL » Sun Nov 12, 2017 2:22 pm

Hi,

Thanks for the quick reply.

I understand I need to process the file to psd with 'Edit With' that is what I am asking but in addition to creating and opening the psd, I want to run an photoshop action, save the psd and have it 'import' back into C1 (if that is done already then great).

I have existing actions which I use for batch processing. So ideally a script solution would take all selected raw files, open one psd at a time, allow it to finish, save and close before starting the next.

Thanks
NN635490470989607623UL
 
Posts: 3
Joined: Thu Oct 16, 2014 10:04 am

Re: Run Photoshop Action with 'Edit With'

Postby ben_US » Mon Nov 13, 2017 10:56 pm

Would it work in your environment to create a droplet of the action and use that bundle as your Edit With target application?
I have done this to great success with a Process Recipe's Open With function.
Please make a support case for Technical Support with Capture One software:
http://support.phaseone.com and click on Contact Support, then select Technical Support.
ben_US
Crew
Crew
 
Posts: 426
Joined: Mon Feb 01, 2016 9:51 pm
Location: New York, USA

Re: Run Photoshop Action with 'Edit With'

Postby NN635490470989607623UL » Tue Nov 14, 2017 4:32 am

Hi,
Thanks for the reply. Yes a droplet works well and I can run all the PSDs from C1 in a batch which will then be available via 'Open With'. I just wanted to script a way to control it from C1. I had done this with lightroom in the past and wanted to have the same workflow.
Thanks for your help.
NN635490470989607623UL
 
Posts: 3
Joined: Thu Oct 16, 2014 10:04 am


Return to Scripting



Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests