"Not In Collection" Filter

General discussion regarding photography practices and Capture One workflow as well as integration with third party applications.
Please DO NOT post to this thread regarding OS specific concerns or questions.
Forum rules
For the sake of being thorough, please remember to note if you are using Mac or Windows.
Hopefully this will keep any confusion to a minimum.

"Not In Collection" Filter

Postby NN636824364748517102UL » Wed Jan 09, 2019 9:10 am

Is there any trick to create a filter (or smart album) to show all photos not in a collection? In i.e. Apple Photos this can be done with "Album is not Any". I use it all the time to bring up all the photos I have not put in a collection yet, and really miss this feature. C1 just needs to add Collection to the filter criteria section.

Thanks!
NN636824364748517102UL
 
Posts: 5
Joined: Mon Jan 07, 2019 6:41 am

Re: "Not In Collection" Filter

Postby Ian3 » Wed Jan 09, 2019 10:04 am

This has been asked before and I think the answer is that there isn't such a feature. You could suggest it in a support case. Phase One say that the number of requests for features helps their developers gauge the level of demand for them.

Ian
Ian3
 
Posts: 2436
Joined: Fri Apr 18, 2008 3:52 pm
Location: Bristol, England

Re: "Not In Collection" Filter

Postby NN636824364748517102UL » Thu Jan 10, 2019 1:28 am

Done!
NN636824364748517102UL
 
Posts: 5
Joined: Mon Jan 07, 2019 6:41 am

Re: "Not In Collection" Filter

Postby Eric Nepean » Sun Jan 13, 2019 5:17 am

I have created a script that does this:
https://forum.phaseone.com/En/viewtopic.php?f=70&t=29499
Cheers, Eric
[late 2015 iMac, 4GHz i7, 24GB RAM, external SSDs. GX8, E-M1, GX7, GM5, GM1 ....]
Eric Nepean
 
Posts: 419
Joined: Sat Oct 25, 2014 8:02 am
Location: Ottawa


Return to Workflow and Common Photography Exploration



Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest