C1 slowing down, tethered Canon 1D MKIV

Discussions, questions, comments and suggestions regarding Capture One PRO, Capture One DB and Capture One Express 8x and 7.x

C1 slowing down, tethered Canon 1D MKIV

Postby mark.mrkjhn » Sat May 23, 2015 4:47 pm

Shooting tethered to an iMac (10.8), latest 7.x version of C1 and a Canon 1D MKIV and the software starts to slow down and lags. No other applications running in the background or other processes going on. A restart solves it for a short while and then it starts to lag once again. Scrolling, enlarging the viewer or anything takes a couple of seconds and is soloed to respond to inputs.

Funny thing is we can shoot all day with a 1DX or 5D MKIII without ANY issues whatsoever. Could it be just this camera, computer and software combination?

I don't have an issue with this camera on my location Macbook Pro, although the software is more up to date than the iMac.

The iMac is in a studio I work at times so I'm not able to update the OS.
mark.mrkjhn
 
Posts: 18
Joined: Fri Nov 13, 2009 4:05 am

Re: C1 slowing down, tethered Canon 1D MKIV

Postby Ulf » Thu May 28, 2015 8:42 am

Hi

We have seen this on some version of Capture One 7 which was a issue how it managed the session/catalog file.
This was resolved with Capture One 7.2.4
Ulf
Crew
Crew
 
Posts: 3444
Joined: Wed Oct 06, 2004 1:52 pm
Location: Copenhagen Denmark

Re: C1 slowing down, tethered Canon 1D MKIV

Postby mark.mrkjhn » Fri May 29, 2015 12:56 am

Thanks, I'll look into updating the software.
mark.mrkjhn
 
Posts: 18
Joined: Fri Nov 13, 2009 4:05 am


Return to Capture One 8.x and 7.x Software



Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest