Focus Mask

Discussions, questions, comments and suggestions regarding Capture One PRO, Capture One DB and Capture One Express 7.x

Focus Mask

Postby NN636469856389440665UL » Wed Feb 11, 2015 9:02 am

hi all:)

when I am tired sometimes I am using focus mask:) but last time I was very surprised because hole image was green but it wasn't sharp/in focus. and my question is why?:) how C1 is reading/checking/interpolation with this tool? how I can avoid mistakes? someone has similar experience ? thank you jacek
NN636469856389440665UL
 
Posts: 10
Joined: Wed Jun 10, 2009 3:36 pm

Re: Focus Mask

Postby Paul_Steunebrink » Thu Feb 12, 2015 7:51 pm

Working of the mask sometimes requires setting the threshold in the Preferences. I found that on DSLR it works better with prime lenses rather then with zoom lenses, although I have not tried with a recent top notch zoom lens.
Best regards,
Paul E. Steunebrink, Image Alchemist (website All about Capture One), Capture One trainer
User avatar
Paul_Steunebrink
Certified Professional
Certified Professional
 
Posts: 9488
Joined: Tue Feb 06, 2007 8:49 pm
Location: The Netherlands


Return to Capture One 7.x Software



Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 4 guests