Intermittant Tethered Preview Problems

Discussions, questions, comments and suggestions regarding Capture One PRO, Capture One DB and Capture One Express 8x and 7.x

Intermittant Tethered Preview Problems

Postby NNN635071507587262523 » Sun Feb 01, 2015 3:08 am

Hi. I am a freelance tech for a studio and have run into an issue on 2 different machines where shooting tethered (C1 7.2.2/Mac OS 10.9.5) created a preview with an exclamation point inside a black box with a dotted line. The files were there but regenerate previews did NOT work.

Only after a restart of both computer and program did the previews come in but they had lost their rotations and settings. A few shots later, the problems reoccurred. Eventually we gave up and created a new session but this created a lot of downtime on an already tight schedule.

C1: 7.2.2
Mac: 10.9.5
Camera: Canon 5DMarkIII
Computer: iMac

Shooting to local internal drive, not an external, server, or portable RAID system.

Suggestions to try the next time this occurs?

Edit: I have read a kbase article about a similar issue but this is with sessions, not catalogs.
I'd like to know a) what's causing the problem and b) if I can't either figure out the problem and take steps to correct it (say upgrading or changing something that I don't have the power to change), then I'd like to figure out a workaround other than creating a new session mid shoot to minimize downtime.

Larry
NNN635071507587262523
 
Posts: 2
Joined: Tue Jun 18, 2013 12:12 pm

Re: Intermittant Tethered Preview Problems

Postby Paul_Steunebrink » Wed Feb 04, 2015 11:08 am

On an trial and error approach, I suggest the following:
- improve your tethering with new and better cable, powered hub; iMacs have a bad reputation for tethering
- bring CO7 up-to-date (7.2.4) unless you have a good reason not to, to benefit from the latest developments; note that 7.2.4 has a newer Canon software on-board then 7.2.2.
User avatar
Paul_Steunebrink
Certified Professional
Certified Professional
 
Posts: 9488
Joined: Tue Feb 06, 2007 8:49 pm
Location: The Netherlands

Re: Intermittant Tethered Preview Problems

Postby NNN635071507587262523 » Thu Feb 05, 2015 6:39 pm

Thanks for the suggestions. I'll run them by the studio to see if they will upgrade the version (I don't have the authority to upgrade their computers on my own) and consider a hub.
NNN635071507587262523
 
Posts: 2
Joined: Tue Jun 18, 2013 12:12 pm

Re: Intermittant Tethered Preview Problems

Postby mark.mrkjhn » Sat May 23, 2015 4:18 pm

Interesting.... Has this been fixed?
mark.mrkjhn
 
Posts: 18
Joined: Fri Nov 13, 2009 4:05 am


Return to Capture One 8.x and 7.x Software



Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 6 guests