Catalog not working with Mountain Lion

Discussions, questions, comments and suggestions regarding Capture One PRO, Capture One DB and Capture One Express 7.x

Catalog not working with Mountain Lion

Postby ErickB » Fri Oct 26, 2012 5:54 am

With Moutain Lion impossible to import photo into a catalog the software crash
The catalog is not working at all
ErickB
 
Posts: 5
Joined: Sun Nov 21, 2010 11:44 pm
Location: France/Germany

Re: Catalog not working with Mountain Lion

Postby Ario » Fri Oct 26, 2012 6:03 am

I have imported pictures (not so many, just for testing) into catalogs on two different machines, both running on ML, without any issue.
Ario
Ario
 
Posts: 259
Joined: Sat Nov 20, 2004 11:00 am
Location: Milano, Italy

Re: Catalog not working with Mountain Lion

Postby ErickB » Fri Oct 26, 2012 6:05 am

I have tried 10 times , no way
the files are from the Leica M9
ErickB
 
Posts: 5
Joined: Sun Nov 21, 2010 11:44 pm
Location: France/Germany

Re: Catalog not working with Mountain Lion

Postby Ario » Fri Oct 26, 2012 6:28 am

I have also imported M9 files as well as D800 and OMD. They were all on an external HD's while the catalogs were on the internal HD of each machine.
I suggest you to contact Phase One Assistance through the web site, attaching to the support case the relevant crash reports so that they can possibly identify the reasons thereof.
Ario
Ario
 
Posts: 259
Joined: Sat Nov 20, 2004 11:00 am
Location: Milano, Italy

Re: Catalog not working with Mountain Lion

Postby ErickB » Fri Oct 26, 2012 6:36 am

the report was sent

thanks Ario
ErickB
 
Posts: 5
Joined: Sun Nov 21, 2010 11:44 pm
Location: France/Germany

Re: Catalog not working with Mountain Lion

Postby Julen » Fri Oct 26, 2012 6:53 am

I have the same issue, tried 20.000 at at time and it CRASHED, tried 700 and it CRASHED, running ML on a MAC PRO.

it seems it is not stable at all. Besides the catalog size seems to increase size enormously (importing just on the current location, that is to say not moving any image).....

best regards
Julen
 
Posts: 26
Joined: Sat May 01, 2010 7:23 pm

Re: Catalog not working with Mountain Lion

Postby ErickB » Fri Oct 26, 2012 6:57 am

I have tried only a few photos, same for me
They have to fix that bug

The main reason why I was using lightroom was because a real catalog was missing on C1
ErickB
 
Posts: 5
Joined: Sun Nov 21, 2010 11:44 pm
Location: France/Germany

Re: Catalog not working with Mountain Lion

Postby eisbaer » Fri Oct 26, 2012 7:34 am

I imported 2000 Pictures to a catalog with Mountain Lion 10.8.2. without crash.
My configuration is a Mac Book Pro Retina 2.6, 16GB, 512 GB SSD.

An idea would be to name the specs of you machines and of your Mountain Lion Version. So the ones with problems can compare their specs as it seems not to be a generic ML problem.

Why is the catalog so big? It's the same thing as in Lightroom or in Aperture. The catalog contains the previews. In the moment you access a new directory with new files C17 starts to generates previews. In my case 2560px Previews with 1.2 to 2.5 Megabytes per Preview. so 200 Previews result in a 250-500MB Catalog size.
It seems these are the same .cop files used in Capture 6 but now they are stored in the catalog, instead of in a subdirectory of your session directory.
Frank Werner
digital imaging consulting
http://www.xvm.de
eisbaer
Certified Professional
Certified Professional
 
Posts: 26
Joined: Tue Nov 29, 2011 5:18 pm


Return to Capture One 7.x Software



Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest