G7X Mark III Autofocus Issues

Discussions, questions, comments and suggestions regarding Capture One PRO, Capture One DB and Capture One Express 8x and 7.x

G7X Mark III Autofocus Issues

Postby NNN637012084913753678 » Mon Aug 12, 2019 11:15 am

Hi all,

I recently “upgraded” from the G7X mk 2 to the mk 3 and have noticed that the new camera seems to struggle with autofocus when shooting video.

I’m pretty new to digital cameras in general but am using my experience with the mark 2 as a reference. With the mark 2 the autofocus seemed “quicker” and was good enough that it never created problems. Yesterday I took the mark 3 with me to Disneyland to shoot video for my kids YouTube channel and 1/3 of the footage was unusable due to poor autofocus. I ended up having to scrap a lot of great footage because the video was out of focus for an extended period.

I have been unable to find any info online about this issue aside from the BestBuy website which 3 out of 3 reviews mention autofocus being a problem! I’m still within the period to return or exchange the product so I’m hoping someone can chime in with advice.

Thank you!
NNN637012084913753678
 
Posts: 1
Joined: Mon Aug 12, 2019 1:08 pm

Re: G7X Mark III Autofocus Issues

Postby Ian3 » Mon Aug 12, 2019 11:19 am

Why have you posted this here? This is a forum about Capture One software.

Ian
Ian3
 
Posts: 3214
Joined: Fri Apr 18, 2008 3:52 pm
Location: Bristol, England


Return to Capture One 8.x and 7.x Software



Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests