Nikon D300 Preview Problem

Questions and comments regarding Capture One PRO/DB/LE for Mac and Windows

Nikon D300 Preview Problem

Postby NN122830UL1 » Wed May 26, 2010 2:23 pm

Please help....

Having just started to use a Nikon D300 camera, I am finding, when trying to view the RAW files created by it, in C1Pro v3.7.10, the preview pane is not responding to the "Zoom-to-fit Preview" button but instead the preview of the file just fills about half of the preview pane (it is quite small).

I am able to zoom in to the image, but it then only depixellates at the highest zoom setting, so this method is quite useless to me, for accurately viewing the image at a large enough size to quickly assess and if necessary, make adjustments.

The same program does exactly is should do, when working from files from my D2X.

I am able to properly view the RAW files created D300 in C1Pro v4 but I also need to do so in v3.7.10 as I find this much more efficient for large volume editing.

Many thnks in advance for what will hopefully be an answer to this problem.

John
NN122830UL1
 
Posts: 61
Joined: Fri Jul 24, 2009 9:10 am
Location: Liverpool UK

Re: Nikon D300 Preview Problem

Postby Drew » Wed May 26, 2010 2:42 pm

John,
Capture One 3 creates a preview of fixed size that is NOT dynamic and therefore cannot be zoomed in to preview at higher resolutions. Please use the Focus Tool in Capture One 3 to view the image at higher resolutions or upgrade to Capture One 4/5 as Capture One 3 has been discontinued for several years.
Kind Regards,
Drew
Phase One
Drew
Crew
Crew
 
Posts: 4370
Joined: Thu Mar 27, 2008 2:34 pm
Location: Copenhagen, DK / NY, NY

Re: Nikon D300 Preview Problem

Postby NN122830UL1 » Wed May 26, 2010 3:14 pm

Hello Drew,

Thank you for your speedy reply.

However, C1Pro V3.710 DOES WHAT i AM LOOKING FOR, WITH NO PROBLEM ON THE FILES i VIEW from my Nikon D2X, so why am I unable to do the same with the files from my D300 (Iam referring to the "Zoom-to-fit Preview" function)

John
NN122830UL1
 
Posts: 61
Joined: Fri Jul 24, 2009 9:10 am
Location: Liverpool UK

Re: Nikon D300 Preview Problem

Postby Drew » Wed May 26, 2010 3:22 pm

John,
Create a support case, provide a file and we'll go from there.
Kind Regards,
Drew
Phase One
Drew
Crew
Crew
 
Posts: 4370
Joined: Thu Mar 27, 2008 2:34 pm
Location: Copenhagen, DK / NY, NY

Re: Nikon D300 Preview Problem

Postby NN122830UL1 » Wed May 26, 2010 3:47 pm

OK, Will do.

Many thanks,
John
NN122830UL1
 
Posts: 61
Joined: Fri Jul 24, 2009 9:10 am
Location: Liverpool UK

Re: Nikon D300 Preview Problem

Postby NN122830UL1 » Wed May 11, 2011 2:29 pm

Well, the general advice from support was to upgrade to v4, 5 or 6 and then along that road I was also advised to change to 64 bit windows too.

Jeez, If I thought I had problems before, it was luxury compared to the nightmare that is v6.2
NN122830UL1
 
Posts: 61
Joined: Fri Jul 24, 2009 9:10 am
Location: Liverpool UK


Return to Capture One 3.x Software



Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest