12.1.0 Can't move Guides anymore?

Discussions, questions, comments and suggestions regarding Capture One PRO, Capture One PRO For Sony / Fujifilm, Capture One DB and Capture One Express For Sony / For Fujifilm 12.x

12.1.0 Can't move Guides anymore?

Postby NN635647461664601525UL » Fri Jun 14, 2019 5:57 pm

Just did the update to 12.1 and it seems like I can't move my guides around anymore. I understand Grid and Guides are now separated, but when I hover my mouse above the guides, I don't get the double arrows anymore. Option, Shift, Cmd, Control, don't do anything.

What am I missing here?
NN635647461664601525UL
 
Posts: 7
Joined: Thu Apr 16, 2015 2:56 am

Re: 12.1.0 Can't move Guides anymore?

Postby NN634867799481371016UL » Fri Jun 14, 2019 10:42 pm

I see the same. I hadn't even noticed that Grids were added. But I definitely like to use the Guides & want them functional again.
NN634867799481371016UL
 
Posts: 26
Joined: Thu Oct 25, 2012 5:39 pm

Re: 12.1.0 Can't move Guides anymore?

Postby Eric Nepean » Sat Jun 15, 2019 4:37 am

Grid and Guides are now setup in the "View" menu.

I can move the guides with my cursor, hovering the mouse pointer over the guides creates a double arrow etc.

Perhaps try using the Guides section in the View menu to reset the guides.
Eric Nepean
 
Posts: 625
Joined: Sat Oct 25, 2014 8:02 am
Location: Ottawa

Re: 12.1.0 Can't move Guides anymore?

Postby Ian3 » Sat Jun 15, 2019 1:59 pm

I haven't tried the new guides yet, but I think I read somewhere that they can now only be moved with the select cursor (the arrow one, V on the keyboard) and can't be moved with the hand cursor now.

Ian
Ian3
 
Posts: 3155
Joined: Fri Apr 18, 2008 3:52 pm
Location: Bristol, England

Re: 12.1.0 Can't move Guides anymore?

Postby tenmangu81 » Sat Jun 15, 2019 5:34 pm

That's it.
Robert
tenmangu81
 
Posts: 880
Joined: Thu Dec 04, 2014 6:33 pm
Location: Paris, France

Re: 12.1.0 Can't move Guides anymore?

Postby NN101898UL1 » Mon Jun 17, 2019 8:11 am

that really cripples the use of the guides imo.
I use the guides while in the keystone tool, or rotate tool. Now i have to go back and forth between select tool and the rotate or keystone tool...
i guess it's not a bug, but a feature :(
NN101898UL1
 
Posts: 1
Joined: Thu Nov 07, 2013 4:37 pm

Re: 12.1.0 Can't move Guides anymore?

Postby NN635647461664601525UL » Tue Jun 18, 2019 11:44 pm

Ian3 wrote:I haven't tried the new guides yet, but I think I read somewhere that they can now only be moved with the select cursor (the arrow one, V on the keyboard) and can't be moved with the hand cursor now.

Ian

That "fixed" it!

Wowza.. Why Phase, WHYYY!?!?!? Not into that one

Thanks!
NN635647461664601525UL
 
Posts: 7
Joined: Thu Apr 16, 2015 2:56 am

Re: 12.1.0 Can't move Guides anymore?

Postby SFA » Wed Jun 19, 2019 10:08 am

NN635647461664601525UL wrote:
Ian3 wrote:I haven't tried the new guides yet, but I think I read somewhere that they can now only be moved with the select cursor (the arrow one, V on the keyboard) and can't be moved with the hand cursor now.

Ian

That "fixed" it!

Wowza.. Why Phase, WHYYY!?!?!? Not into that one

Thanks!


I could imagine there is a good reason that was probably requested by users and related to how thing are panned versus how things are moved.

However if you wish to register your disappointment and explain why you think it's a bad move why not create a Support Case and provide your feedback? That's the way to get your voice heard.
SFA
 
Posts: 7089
Joined: Tue Dec 20, 2011 9:32 pm

Re: 12.1.0 Can't move Guides anymore?

Postby NomadUK » Sat Jun 22, 2019 4:32 pm

Did nobody ever use the grid settings other than 3x3? The Fibonacci spiral? 4x4? Those have been moved off to the 'Studio' version; I guess 'Pro' users don't need them.
NomadUK
 
Posts: 6
Joined: Fri Feb 06, 2015 6:10 pm

Re: 12.1.0 Can't move Guides anymore?

Postby Eric Nepean » Sat Jun 22, 2019 4:58 pm

NomadUK wrote:Did nobody ever use the grid settings other than 3x3? The Fibonacci spiral? 4x4? Those have been moved off to the 'Studio' version; I guess 'Pro' users don't need them.

Grid settings are still part of the Pro version.

To configure the Grid pattern in the default workspace:
    >Capture One Tool Tabs
    >Lens Correction Tool Tab
    >Grid Tool

What is missing is the ability to choose custom color, now there are only 6 standard colors.
Eric Nepean
 
Posts: 625
Joined: Sat Oct 25, 2014 8:02 am
Location: Ottawa

Re: 12.1.0 Can't move Guides anymore?

Postby NomadUK » Sat Jun 22, 2019 5:17 pm

Eric Nepean wrote:To configure the Grid pattern in the default workspace:
    >Capture One Tool Tabs
    >Lens Correction Tool Tab
    >Grid Tool


Ah. Okay, cheers. Should have read the release notes a bit more carefully.
NomadUK
 
Posts: 6
Joined: Fri Feb 06, 2015 6:10 pm


Return to Capture One 12.x Software



Who is online

Users browsing this forum: NNN637089986342546221 and 4 guests