Up grading Catalogues

Discussions, questions, comments and suggestions regarding Capture One PRO, Capture One PRO For Sony / Fujifilm, Capture One DB and Capture One Express For Sony / For Fujifilm 12.x for Mac

Up grading Catalogues

Postby NNN635648761561625264 » Fri Mar 15, 2019 10:36 pm

Hi to all,

I use Capture One 11.3.1.6 on an OS10.11.6 (Computer is 10 years old and can't be upgraded to the next operating system) and create catalogues for each of my clients.
I also use a Mac Book pro for my location work which runs on OS10.13.6 and have up graded to Capture One 12

I have created a catalogue in 11.3.1.6 and then I wanted to open the catalogue on my laptop with Capture One 12 and I was prompted to up grade the catalogue!
If I do that, can I then use that catalogue once it has been upgraded on my main computer running Capture One 11?

I don't want to loose any of my image edits created in on an older catalogue once the catalogue has been upgraded to Capture One 12 and then use that catalogue again on my older OS system.

is this possible?
NNN635648761561625264
 
Posts: 5
Joined: Fri Apr 17, 2015 3:02 pm

Re: Up grading Catalogues

Postby Ian3 » Fri Mar 15, 2019 11:25 pm

If you upgrade the catalog to version 12, then version 11 will no longer be able to open it. (Though when you upgrade it, Capture One will keep a backup of the version 11 version of the catalog. But of course that won't include any of the edits you made on version 12 after upgrading.)

Ian
Ian3
 
Posts: 3091
Joined: Fri Apr 18, 2008 3:52 pm
Location: Bristol, England

Re: Up grading Catalogues

Postby NNN635648761561625264 » Sat Mar 16, 2019 12:13 am

What if I was to upgrade the catalogue and keep an older version of the catalogue? That should work or not?
NNN635648761561625264
 
Posts: 5
Joined: Fri Apr 17, 2015 3:02 pm

Re: Up grading Catalogues

Postby Eric Nepean » Sat Mar 16, 2019 8:28 am

It should work, but note that any editting or keyword or metadata changes you make in one copy of the catalog are not transferred to the other catalog.

You can probably find a way to move editted images (images with additonal editting since the copy) from the CO 11 catalog to the CO 12 catalog. You can export a few images as a new catalog, or you can generate packed images, and import these into the CO 12 catalog

But the reverse is likely not possible.
Eric Nepean
 
Posts: 615
Joined: Sat Oct 25, 2014 8:02 am
Location: Ottawa


Return to Capture One 12.x Software for Mac



Who is online

Users browsing this forum: Google [Bot] and 5 guests