Can I reset the alignment (levelling) tool on an IQ3-100?

Questions, comments and suggestions regarding Phase One IQ4, IQ3, IQ2 and IQ1 series digital camera backs.

Can I reset the alignment (levelling) tool on an IQ3-100?

Postby Rogerxnz » Sun May 20, 2018 1:54 pm

My alignment tool is out of alignment and I have read that older backs show a reset button when you press on the small alignment tool. I don't see a reset button on the IQ3-100 when I press the alignment tool icon.

The alignment tool is the tool which allows you to level the back/camera in two dimensions. It's a circle with two scales, one below and one to the right of the circle.

So, is it possible to reset the alignment tool on an IQ3-100?
Roger
Rogerxnz
 
Posts: 7
Joined: Tue Oct 07, 2014 12:33 pm

Re: Can I reset the alignment (levelling) tool on an IQ3-100

Postby Jon » Tue May 29, 2018 6:54 pm

The Option you are looking for is Offset. Press and hold on the pitch and roll icon, then click Set in the Pitch and Roll Offset. Level the camera (do this based on the actual images rather than rely on a bubble level) and click the check box to accept the new 0* position.

Keep in mind as the back heats up during use, the pitch and roll sensor can drift slightly.
Kind Regards,
Jon Gilbert
Phase One
Jon
Crew
Crew
 
Posts: 1233
Joined: Fri Jul 06, 2007 6:48 pm
Location: New York, USA


Return to Phase One IQ4, IQ3, IQ2 and IQ1 series camera backs



Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests