C1 20 installation issue on Win10 Pro

Discussions, questions, comments and suggestions regarding Capture One PRO, Capture One PRO For Sony / Fujifilm, Capture One for Phase One and Capture One Express For Sony / For Fujifilm 20.x for Windows

C1 20 installation issue on Win10 Pro

Postby NNN637030423507154273 » Sun Jan 19, 2020 4:48 am

Hello everyone,

I'm trying to install C1 20 Express (Fujifilm) on a Win10 Pro machine; and running into an installation issue towards the end.

The system reports "RegCreateKeyEx failed, code 5. Access is denied"

I tried installing this on two other Win 10 machines just to confirm if this is a PC issue, however, encountered the same issue. Disabling the anti virus & firewall didn't help either. I'm on patch version 1903.

Any help is much appreciated. Thanks in advance!
NNN637030423507154273
 
Posts: 5
Joined: Mon Sep 02, 2019 6:32 pm

Re: C1 20 installation issue on Win10 Pro

Postby Paul_Steunebrink » Sun Jan 19, 2020 8:40 pm

Are you logged in as an Administrator on your machine(s)?

Did you had Capture One installed earlier, which was not uninstalled with the installer, but just had its files removed (no meaning to offend you)?
User avatar
Paul_Steunebrink
Certified Professional
Certified Professional
 
Posts: 10072
Joined: Tue Feb 06, 2007 8:49 pm
Location: The Netherlands

Re: C1 20 installation issue on Win10 Pro

Postby NNN637030423507154273 » Sun Jan 19, 2020 9:18 pm

Paul_Steunebrink wrote:Are you logged in as an Administrator on your machine(s)?

Did you had Capture One installed earlier, which was not uninstalled with the installer, but just had its files removed (no meaning to offend you)?


Thanks for the reply. Yes I'm the local admin on these machines; sorry forgot to mention that part earlier.

As for the second question ... this is a brand new installation; and a fresh install of Win10 Pro as well.
The other Win10 Pro machines I tested against (and failed) were also fresh install of Win10 Pro.
NNN637030423507154273
 
Posts: 5
Joined: Mon Sep 02, 2019 6:32 pm

Re: C1 20 installation issue on Win10 Pro

Postby NNN637030423507154273 » Mon Jan 20, 2020 2:43 am

Here is the actual error message screenshot ...

Image
NNN637030423507154273
 
Posts: 5
Joined: Mon Sep 02, 2019 6:32 pm

Re: C1 20 installation issue on Win10 Pro

Postby NNN637030423507154273 » Mon Jan 20, 2020 4:14 am

Ok ... found a workaround for the issue.

I booted Win10 in Safe mode and ran the installation from there; it worked. I still don't understand why it doesn't work in Normal mode; but for the time being I'm able to move on :D
NNN637030423507154273
 
Posts: 5
Joined: Mon Sep 02, 2019 6:32 pm

Re: C1 20 installation issue on Win10 Pro

Postby Paul_Steunebrink » Mon Jan 20, 2020 11:51 am

NNN637030423507154273 wrote:Ok ... found a workaround for the issue.

I booted Win10 in Safe mode and ran the installation from there; it worked. I still don't understand why it doesn't work in Normal mode; but for the time being I'm able to move on :D

It is a common error message in Windows 10 (just google for it). Smart move to try save mode. In that mode all kind of configurations are not loaded. It might be one of those that made it happen.

You're fine now, and that's what counts.
User avatar
Paul_Steunebrink
Certified Professional
Certified Professional
 
Posts: 10072
Joined: Tue Feb 06, 2007 8:49 pm
Location: The Netherlands


Return to Capture One 20.x Software for Windows



Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest