activate CO pro uppdate from v12 to 20

Discussions, questions, comments and suggestions regarding Capture One PRO, Capture One PRO For Sony / Fujifilm, Capture One for Phase One and Capture One Express For Sony / For Fujifilm 20.x for Windows

activate CO pro uppdate from v12 to 20

Postby NNN634409577679969946 » Tue Jan 14, 2020 7:52 am

I have just paid upgrade from CO pro 12 to version 20. Where shall I activate it.
When I open CO I have in HELP text licence, it shows me my two trial versions, one in laptop other in desktop. There is trial activation code, shall I write new paid code there.
I downloaded and installed new version of CO pro, it seems to be same as my trial that is activated with trial code.
My elder CO 12 says I have no licence time left and closed.
Or is there some other way to go to get CO 20 activated?
NNN634409577679969946
 
Posts: 67
Joined: Sat May 14, 2011 9:16 am

Re: activate CO pro uppdate from v12 to 20

Postby Paul_Steunebrink » Tue Jan 14, 2020 9:53 am

I assume you have a new CO20 key. You activate it the same way you activated the CO20 trial key and your CO12 key in the past.

Yes, but there is already another key that has them activated! No problem, deactivate from the license screen, restart and activate again with the new key.
User avatar
Paul_Steunebrink
Certified Professional
Certified Professional
 
Posts: 10072
Joined: Tue Feb 06, 2007 8:49 pm
Location: The Netherlands

Re: activate CO pro uppdate from v12 to 20

Postby NNN634409577679969946 » Tue Jan 14, 2020 10:33 am

I have V20 key and when program is open in help there is licence where I have trial activation code. I can not write there anything. Shall I deactivate both trial licecnes, I have two, one for laptop other for desktop.
Please, I don't remember how I activated trial version.
In my elder v12 when I had program open, in help there were place where I could activate and deactivate CO, now there is not that.
Why did my elder version v12 stop working. I have three days left with trial versions.
NNN634409577679969946
 
Posts: 67
Joined: Sat May 14, 2011 9:16 am

Re: activate CO pro uppdate from v12 to 20

Postby SFA » Tue Jan 14, 2020 12:07 pm

NNN634409577679969946 wrote:I have V20 key and when program is open in help there is licence where I have trial activation code. I can not write there anything. Shall I deactivate both trial licecnes, I have two, one for laptop other for desktop.
Please, I don't remember how I activated trial version.
In my elder v12 when I had program open, in help there were place where I could activate and deactivate CO, now there is not that.
Why did my elder version v12 stop working. I have three days left with trial versions.


If you check the FAQ section of the Capture One support site you can find documents that will take you through the few steps required to deactivate old licences and activate new one.

Once you have a license activation key for your V12 to V20 upgrade you can continue to run V12 by re-activating with your V20 activation key. The new key will activate older versions.


Grant
SFA
 
Posts: 7725
Joined: Tue Dec 20, 2011 9:32 pm

Re: activate CO pro uppdate from v12 to 20

Postby NNN634409577679969946 » Tue Jan 14, 2020 1:05 pm

I tried to open my elder program COp v.12, it said your trial is over. I activated it with new code, it worked well. Now I wonder if same code will activate v20 when trial for v20 goes out in 3 days. I have feeling activating system has done fault, mixed my two versions of programs. I didin't have any trial in v12. jouni
NNN634409577679969946
 
Posts: 67
Joined: Sat May 14, 2011 9:16 am

Re: activate CO pro uppdate from v12 to 20

Postby NNN634409577679969946 » Tue Jan 14, 2020 7:11 pm

Paul_Steunebrink wrote:I assume you have a new CO20 key. You activate it the same way you activated the CO20 trial key and your CO12 key in the past.

Yes, but there is already another key that has them activated! No problem, deactivate from the license screen, restart and activate again with the new key.
NNN634409577679969946 wrote:
Thanks Paul, I have feeling I need to install Win10 on clean harddrive. I tried all that, deactivated both trials on v20. It said, it closes now the program and next time when I open the program it will ask new key, it don't ask and it don't deactivate. When I open the v20 again it tells me, 2 days left on trial and when I see licence, both trials are still activated. jouni

I tried to open my elder program COp v.12, it said your trial is over. I activated it with new code, it worked well. Now I wonder if same code will activate v20 when trial for v20 goes out in 3 days. I have feeling activating system has done fault, mixed my two versions of programs. I didin't have any trial in v12. jouni
NNN634409577679969946
 
Posts: 67
Joined: Sat May 14, 2011 9:16 am

Re: activate CO pro uppdate from v12 to 20

Postby Paul_Steunebrink » Tue Jan 14, 2020 7:51 pm

I think you confuse yourself with both different versions and different keys. I suggest you entirely focus on one version, say version 20 and neglect 12 for the moment.

Next, go to Help menu > License and click on Deactivate button. Restart Capture One. It will ask for a license key. Enter the new key you bought and authenticate (name = email address) and password. Done. You now run Capture One 20 with the key you bought.

Note: you do not have to wait until the trial ends. You can do it know if you wish.
User avatar
Paul_Steunebrink
Certified Professional
Certified Professional
 
Posts: 10072
Joined: Tue Feb 06, 2007 8:49 pm
Location: The Netherlands

Re: activate CO pro uppdate from v12 to 20

Postby NNN634409577679969946 » Tue Jan 14, 2020 9:44 pm

Paul_Steunebrink wrote:I think you confuse yourself with both different versions and different keys. I suggest you entirely focus on one version, say version 20 and neglect 12 for the moment.

Next, go to Help menu > License and click on Deactivate button. Restart Capture One. It will ask for a license key. Enter the new key you bought and authenticate (name = email address) and password. Done. You now run Capture One 20 with the key you bought.

Note: you do not have to wait until the trial ends. You can do it know if you wish.


Thank You Paul, I have done two times exactly what you say. Trouble is HELP > LICENCE window in v20 is different to v12. In v12 LICENCE I can both activate and deactivate.
In v20 LICENCE I can not deactivate trial licences, I have tried several times, nothing happens. Trouble seems to be in LICENCE window in v20, it don't work properly. I will wait that my v20 trial ends after two days and see what happens then. If that won't work, there is nothing else to do than to make clean windows 10 install, is my guess.
I wrote to technical support, they send me copies with keys of my two earlier update licences: one from 11 to 12 and one to 20.
Right now I can use my old v12, which is activated with v20 key, it don't accept it's own key. I think it was strange that to buy an update key for v20 changes my old v12 licencfes to trials, I didn't change them, or is this normal. I have used v12 more than a year, why is it now a trial in both laptop and desktop? Do you know why so.
If I ever can activate v20, I will be happy, jouni
NNN634409577679969946
 
Posts: 67
Joined: Sat May 14, 2011 9:16 am

Re: activate CO pro uppdate from v12 to 20

Postby NNN634409577679969946 » Tue Jan 14, 2020 11:28 pm

Hi Paul, it's over I did it.
Trouble was, because I bought upgrade key not new program key. I had to first open v12 program, search there uppdate, download there upgrade version for v20, install it and activate it.
Trouble was, trial version v20 was not upgrade version, that is why I couldn't activate it.
I am happy, thank you for your patience :) jouni
NNN634409577679969946
 
Posts: 67
Joined: Sat May 14, 2011 9:16 am


Return to Capture One 20.x Software for Windows



Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest