How to fully remove Capture 1 v20 image data?

Discussions, questions, comments and suggestions regarding Capture One PRO, Capture One PRO For Sony / Fujifilm, Capture One for Phase One and Capture One Express For Sony / For Fujifilm 20.x for Windows

How to fully remove Capture 1 v20 image data?

Postby NNN636966804357677015 » Sun Jan 12, 2020 1:45 am

So I installed the free version of Capture 1 for Fujifilm but just used the defaults. It copied my photo data from my D: drive to my C: and almost filled it up. I uninstalled C1 but want to get rid of the data too. Where do I go to find the data?

I have searched my C: for anything called Capture One but I still have only 12 GB free.
NNN636966804357677015
 
Posts: 2
Joined: Fri Jun 21, 2019 3:20 am

Re: How to fully remove Capture 1 v20 image data?

Postby NN635332053113721059UL » Sun Jan 12, 2020 2:21 am

NNN636966804357677015 wrote:So I installed the free version of Capture 1 for Fujifilm but just used the defaults. It copied my photo data from my D: drive to my C: and almost filled it up. I uninstalled C1 but want to get rid of the data too. Where do I go to find the data?

I have searched my C: for anything called Capture One but I still have only 12 GB free.


Why not take a note of the name of one of the D drive images that got copied over and do a search for it on your C drive.
That might get you close enough to the rest of them.
NN635332053113721059UL
 
Posts: 18
Joined: Wed Apr 16, 2014 1:35 am

Re: How to fully remove Capture 1 v20 image data?

Postby SFA » Sun Jan 12, 2020 4:26 am

It sounds like you ended up with a "Managed" catalogue (all of the images imported inside the Catalogue's folder structure) whereas a "Referenced" catalogue would used the original images from where they live on the D: drive.

If you cannot find the folder for the catalogue by name try a search for .cocatalogdb file(s). The should only be one but depending on what you may have attempted whilst C1 was installed you may find more than one and likely a backup.

That should guide you to where the image files are.

If not, and you were processing RAW files, just search the C: drive for .RAF files and see what happens.

I am assuming that the files will not be hidden but if nothing turns up they might be.

And I assume you have checked how much data capacity it sitting in the system trash waiting to be finally eliminated (ideally none of your images from the D: drive though ...)

Grant
SFA
 
Posts: 7725
Joined: Tue Dec 20, 2011 9:32 pm

Re: How to fully remove Capture 1 v20 image data?

Postby NNN636966804357677015 » Tue Jan 14, 2020 3:48 am

Thanks all for the replies. It did not occur to me to look for RAF files as C1 had created a folder called Lightroom Data on my C:. Just to be safe I moved it to a folder on my D:. LR works OK and my C: is 50% free now.
NNN636966804357677015
 
Posts: 2
Joined: Fri Jun 21, 2019 3:20 am


Return to Capture One 20.x Software for Windows



Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest