Cannot get CaptureOne Pro to tether to SONY A7R

Discussions, questions, comments and suggestions regarding Capture One PRO, Capture One PRO For Sony / Fujifilm, Capture One DB and Capture One Express For Sony / For Fujifilm 12.x for Windows

Cannot get CaptureOne Pro to tether to SONY A7R

Postby NN635663533325500720UL » Fri Nov 08, 2019 10:29 pm

Sony Alpha 7R... when the usb cable is connected to the computer, the CaptureOne Pro software still shows "No Camera Attached" and the Sony treats the USB hookup as a mass storage device. How do I get the Sony to talk to the program?
NN635663533325500720UL
 
Posts: 1
Joined: Mon May 04, 2015 5:22 pm

Re: Cannot get CaptureOne Pro to tether to SONY A7R

Postby Ian3 » Fri Nov 08, 2019 11:00 pm

There's probably a setting you need to change on the camera. Maybe someone who has that model will come along and help.

Ian
Ian3
 
Posts: 3086
Joined: Fri Apr 18, 2008 3:52 pm
Location: Bristol, England

Re: Cannot get CaptureOne Pro to tether to SONY A7R

Postby NNN634578809887629371 » Sat Nov 09, 2019 4:19 am

Hi, I have an A7R (first model) and COP 12.
The settings on the camera are:
* USB Connecction - PC Remote
* USB LUN Setting - Single (not sure if this is needed)

Connect to the PC (I avoid using USB hubs).

On the PC make sure you have a Capture Location specified.

Hope this helped.
Hans
NNN634578809887629371
 
Posts: 2
Joined: Sat Apr 23, 2016 2:46 pm


Return to Capture One 12.x Software for Windows



Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests