Cropping dimensions not displayed - E-M1X

Discussions, questions, comments and suggestions regarding Capture One PRO, Capture One PRO For Sony / Fujifilm, Capture One DB and Capture One Express For Sony / For Fujifilm 12.x for Mac

Cropping dimensions not displayed - E-M1X

Postby NNN636453968974228057 » Mon Apr 15, 2019 5:19 am

I’m trying 12.0.3 on Olympus E-M1X raw files and the dimensions around the cropping box don’t show - all that is displayed is a red “0”. I can’t get cropping to a specific number to work either - when I move out of the dimensions input box the figure I typed resets to zero. Any ideas please?
NNN636453968974228057
 
Posts: 2
Joined: Sat Nov 04, 2017 1:54 pm

Re: Cropping dimensions not displayed - E-M1X

Postby SFA » Mon Apr 15, 2019 10:24 am

There will be an associated Processing Recipe that C1 uses to let you tell it how you want to see things such as the crop dimensions and unit of measurement.

It normally has a default set but it is possible to turn things off.

Anything in red in the process summary tool tends to mean that it is unable to make a sensible decision with the values set.

The reason for that inability is what you need to discover.

HTH.

Grant
SFA
 
Posts: 6459
Joined: Tue Dec 20, 2011 9:32 pm

Re: Cropping dimensions not displayed - E-M1X

Postby NNN636453968974228057 » Tue Apr 16, 2019 11:00 am

Thank you for your pointer Grant - now sorted.

Kind regards, Hedley
NNN636453968974228057
 
Posts: 2
Joined: Sat Nov 04, 2017 1:54 pm

Re: Cropping dimensions not displayed - E-M1X

Postby SFA » Tue Apr 16, 2019 3:19 pm

NNN636453968974228057 wrote:Thank you for your pointer Grant - now sorted.

Kind regards, Hedley


Excellent.

8)
SFA
 
Posts: 6459
Joined: Tue Dec 20, 2011 9:32 pm


Return to Capture One 12.x Software for Mac



Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 7 guests