Page 1 of 1

The use of LiveView

PostPosted: Wed Jan 30, 2019 6:40 pm
by NN635007834153997953UL
Hi,
I use the liveview mode on a daily basis, tethered in a studio.
Is there a way to stop it and take a picture with one click ?
Also, when liveview is enabled on the camera, it is not viewable on a computer anymore, is it possible to get this feature somehow?
I am also using the app on a iphone, and an ipad, but it doesn't seem possible to get the liveview from these devices, or does it?

Thank you!

Re: The use of LiveView

PostPosted: Fri Feb 01, 2019 3:20 pm
by Paul_Steunebrink
The missing piece of information: your camera brand/model.

Re: The use of LiveView

PostPosted: Fri Feb 01, 2019 3:58 pm
by NN635007834153997953UL
I have a Phase One IQ1 100

Re: The use of LiveView

PostPosted: Fri Feb 01, 2019 4:55 pm
by Paul_Steunebrink
NN635007834153997953UL wrote:Is there a way to stop it and take a picture with one click ?

Have you tried the Capture button in the LiveView window in Capture One?
NN635007834153997953UL wrote:Also, when liveview is enabled on the camera, it is not viewable on a computer anymore, is it possible to get this feature somehow?

So LiveView is either on the digital back or in Capture One. I am not sure this is always the case or that this also depends on the model. I do not think you can have both simultaneously. Despite being a POCP, this information is a bit scarce. :wink:
NN635007834153997953UL wrote:I am also using the app on a iphone, and an ipad, but it doesn't seem possible to get the liveview from these devices, or does it?

No, not with the IQ1 series, IIRC. Models from IQ2 series and later allow a direct connection from digital back to the iOS device with Capture Pilot. But whether this includes LiveView I am not sure. This is something I have heard but not seen.

Maybe a Phase One back user with the right experience chimes in or someone from Phase One support to give proper guidance.

Re: The use of LiveView

PostPosted: Fri Feb 01, 2019 5:10 pm
by NN635007834153997953UL
Hi Paul,
I know i can take a picture with the capture button, but it does not work if liveview is on, first it needs to be switched off before being able to use the capture button. I thought maybe there was another way as this is not very practical.

I can get access to Capture Pilot, no problem there. I was wondering if it was possible to get the liveview on the app, as it would be so practical to get a live feedback on a phone or iphone that you can carry around vs a computer that is on a desk.

Re: The use of LiveView

PostPosted: Fri Feb 01, 2019 10:09 pm
by Paul_Steunebrink
NN635007834153997953UL wrote:I know i can take a picture with the capture button, but it does not work if liveview is on.

Strange. Have you used the Camera tool from the Live View window, not the standard Camera tool?

Re: The use of LiveView

PostPosted: Fri Feb 08, 2019 2:54 pm
by Ulf
Hi


I know i can take a picture with the capture button, but it does not work if liveview is on.

This is one of the differences between IQ1-100 and IQ3-100.

Re: The use of LiveView

PostPosted: Fri Feb 08, 2019 9:54 pm
by Paul_Steunebrink
Ulf wrote:Hi


I know i can take a picture with the capture button, but it does not work if liveview is on.

This is one of the differences between IQ1-100 and IQ3-100.

Thanks, Ulf. I suspected that but was not sure.