Capture One 9 DB processing issue

Discussions, questions, comments and suggestions regarding Capture One PRO, Capture One PRO(For Sony), Capture One DB and Capture One Express(For Sony) 9.x

Capture One 9 DB processing issue

Postby Bill6 » Sat May 13, 2017 9:17 pm

I'm shooting tethered with a P25+ into CO1 9.1 DB. This is the first time I have used this camera with this version of the software on this computer. After editing the take I went to process images and there is no option in the program to process. What am I missing? The about window states that it is a registered copy. The license window is unclear. "Stop Running Capture One DB and change license.", "If you change license, you will stop running Capture One DB and you will need to relaunch Capture One and reselect a product option."

I appreciate any insight into this issue.

Thanks
Bill6
 
Posts: 15
Joined: Fri Nov 30, 2007 9:38 pm
Location: Sacramento,CA, USA

Re: Capture One 9 DB processing issue

Postby Ian3 » Sun May 14, 2017 9:49 am

Are there any process recipes on the Output tab?

Ian
Ian3
 
Posts: 2436
Joined: Fri Apr 18, 2008 3:52 pm
Location: Bristol, England

Re: Capture One 9 DB processing issue

Postby Bill6 » Sun May 14, 2017 8:28 pm

No, there isn't an output tab in the interface or in the menu.
Bill6
 
Posts: 15
Joined: Fri Nov 30, 2007 9:38 pm
Location: Sacramento,CA, USA

Re: Capture One 9 DB processing issue

Postby Ian3 » Sun May 14, 2017 8:45 pm

If you right-click any tool-tab you should get a context menu on which you will see an item that says "Add tool tab". If you do that, do you see Output listed? If so, select it to add the Output tool tab. (I don't know why it isn't there in the first place.) Then you'll need to have at least one output recipe.

Ian
Ian3
 
Posts: 2436
Joined: Fri Apr 18, 2008 3:52 pm
Location: Bristol, England

Re: Capture One 9 DB processing issue

Postby Bill6 » Sun May 14, 2017 8:55 pm

Here's a link to a screen shot of program.
http://www.santosphoto.com/g3icB4JzMvQH ... div/Screen Shot 2017-05-14.jpg
Bill6
 
Posts: 15
Joined: Fri Nov 30, 2007 9:38 pm
Location: Sacramento,CA, USA

Re: Capture One 9 DB processing issue

Postby Bill6 » Sun May 14, 2017 9:00 pm

Sorry, that link is broken. Use this one.

http://www.santosphoto.com/g3icB4JzMvQH ... -05-14.zip
Bill6
 
Posts: 15
Joined: Fri Nov 30, 2007 9:38 pm
Location: Sacramento,CA, USA

Re: Capture One 9 DB processing issue

Postby Ian3 » Sun May 14, 2017 9:09 pm

OK - I can see your screenshot. So if you right-click on the orange icon near the top left (the one for the library tab, that looks like a folder) you should be able to get the menu I mentioned and to add the Output tab. I can see that there is no output tab at the moment, but you should be able to add it.

Ian
Ian3
 
Posts: 2436
Joined: Fri Apr 18, 2008 3:52 pm
Location: Bristol, England

Re: Capture One 9 DB processing issue

Postby Bill6 » Sun May 14, 2017 9:29 pm

Ohhhhhhh! Got it! I should have known that, this is a rookie mistake! Can you tell I haven't shot in over a year? Thank you very much!!

Bill
Bill6
 
Posts: 15
Joined: Fri Nov 30, 2007 9:38 pm
Location: Sacramento,CA, USA

Re: Capture One 9 DB processing issue

Postby Bill6 » Sun May 14, 2017 9:44 pm

Ohhhhhhh! Got it! I should have known that, this is a rookie mistake! Can you tell I haven't shot in over a year? Thank you very much!!

Bill
Bill6
 
Posts: 15
Joined: Fri Nov 30, 2007 9:38 pm
Location: Sacramento,CA, USA

Re: Capture One 9 DB processing issue

Postby Ian3 » Sun May 14, 2017 9:47 pm

You're welcome!

Ian
Ian3
 
Posts: 2436
Joined: Fri Apr 18, 2008 3:52 pm
Location: Bristol, England


Return to Capture One 9.x Software



Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests

cron