Blur/Bokeh

Discussions, questions, comments and suggestions regarding Capture One PRO, Capture One PRO(For Sony), Capture One DB and Capture One Express(For Sony) 9.x

Blur/Bokeh

Postby NN635466177778988715UL » Tue Nov 22, 2016 1:29 am

WIBNI:
It would be nice if we have bokeh/blur function in C1.
Where can I address this kind of WIBNI?

I occasionally use blur function in Photoshop CS6. I wanted use this function in C1 but
could not find it except reverse side of Structure/Clarity bar, which is far less blur
amount than I want.
While CS6's blur has some annoying behavior, I want C1 covers this.
Tak
NN635466177778988715UL
 
Posts: 13
Joined: Thu Sep 18, 2014 7:16 am

Re: Blur/Bokeh

Postby Bobtographer » Tue Nov 22, 2016 1:51 am

want more blur? stop your lens down..
AMD R1700 OC 3.8GHz | AMD R9 Fury 4GB | 32GB G.Skill FlareX 3200MHz DDR 4 | 250GB Samsung 960 Evo M.2 NVMe
LG 27UD88 | LG 27 ColorPrime | C1 12.1 | Win10 64Pro 17763
Bobtographer
 
Posts: 477
Joined: Tue Feb 12, 2008 1:01 am
Location: England

Re: Blur/Bokeh

Postby John Doe » Tue Nov 22, 2016 2:23 am

Bokeh is out of focus blur and indeed depends on the aperture value and the distance between the camera, the subject and the background. There's nothing much you can do about it in post production.
Sony DSC-RX100 - Capture One Pro 10.2.1 (macOS Sierra 10.12.6)
THIS IS A USER TO USER FORUM. FOR FEATURE REQUESTS AND BUG REPORTS, FILE A SUPPORT CASE AT https://www.phaseone.com/SupportMain.aspx
John Doe
 
Posts: 1027
Joined: Sun Jan 31, 2016 10:15 pm

Re: Blur/Bokeh

Postby SFA » Tue Nov 22, 2016 3:38 am

You can build several layers of blur.

Bokeh is bokeh and the result of the lens design and function.

If you want to paint in bokeh and add a lot of extra blur you probably need to think seriously about using graphics manipulation programs rather than RAW image converters and editors.

So Photoshop or similar products would be what you need - or maybe some plugins for that type of program.


HTH.



Grant
SFA
 
Posts: 6610
Joined: Tue Dec 20, 2011 9:32 pm

Re: Blur/Bokeh

Postby NN635466177778988715UL » Tue Nov 22, 2016 7:45 am

>stop your lens down..

What I want is: a portion within the picture to be blured, in order not to attract attention to there, and
put strangth to the subject that I am expressing. So, wide aperture sometime do not resolve the situation.

>If you want to paint in bokeh and add a lot of extra blur you probably need to think seriously about using graphics manipulation programs

Appreciate your suggestion. I actually use CS6 blur functions (there are several), but it has a serious
problem in gradation zone.
Thanks everyone anyway. Will go back to CS6 and handle that problem somehow (if I can).
Tak
NN635466177778988715UL
 
Posts: 13
Joined: Thu Sep 18, 2014 7:16 am


Return to Capture One 9.x Software



Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests