V9.3 Viewer stops updating

Discussions, questions, comments and suggestions regarding Capture One PRO, Capture One PRO(For Sony), Capture One DB and Capture One Express(For Sony) 9.x

V9.3 Viewer stops updating

Postby RichardT » Sun Sep 25, 2016 2:16 pm

Just had a strange occurrence with v9.3.

I was editing and deleting some images, when suddenly the Viewer stopped updating itself.

I could still change the selected image in the browser and the controls in the various tools would change to show the settings for the newly selected image. I could even change the settings for the selected image. The new settings were applied to the thumbnail in the browser, but not to the image in the viewer. The viewer was showing the same unmodified image throughout.

The catalog is stored on an internal SSD and the referenced images are stored on an internal HDD.

There are some errors in ImgCore.log
2016-09-25 13:38:57.118> (ERROR) CRawImageRep::Create: failed to read image I:\My Pictures\Photographs\transport\Motor Racing\Brands Hatch\2016-09-24\IMJ_21420.CR2
2016-09-25 13:39:00.459> (ERROR) CRawImageRep::Create: failed to read image I:\My Pictures\Photographs\transport\Motor Racing\Brands Hatch\2016-09-24\IMJ_21421.CR2
2016-09-25 13:39:05.049> (ERROR) CRawImageRep::Create: failed to read image I:\My Pictures\Photographs\transport\Motor Racing\Brands Hatch\2016-09-24\IMJ_21422.CR2
2016-09-25 13:39:52.734> CRawImageRep::Create: failed to read image I:\My Pictures\Photographs\transport\Motor Racing\Brands Hatch\2016-09-24\IMJ_21420.CR2
2016-09-25 13:39:52.734> (6 identical messages logged; delayed 55.582s .. 55.337s.)
2016-09-25 13:39:52.734> CRawImageRep::Create: failed to read image I:\My Pictures\Photographs\transport\Motor Racing\Brands Hatch\2016-09-24\IMJ_21421.CR2
2016-09-25 13:39:52.735> (Message delayed 52.074s to prevent duplicates.)
2016-09-25 13:39:52.735> CRawImageRep::Create: failed to read image I:\My Pictures\Photographs\transport\Motor Racing\Brands Hatch\2016-09-24\IMJ_21422.CR2
2016-09-25 13:39:52.735> (Message delayed 47.482s to prevent duplicates.)
2016-09-25 13:39:52.735> (ERROR) CRawImageRep::Create: failed to read image I:\My Pictures\Photographs\transport\Motor Racing\Brands Hatch\2016-09-24\IMJ_21425.CR2

There was also an error message in Application.log suggesting a problem with the database.

I ran the Verify Catalog tool which reported "Database check FAILED".

The Repair tool reported "Database repair OK".

When C1 restarted the image that it had been stuck on was showing the changes that I had made while it was stuck. I then continued to edit some more images, including deleting some unwanted ones and the viewer stopped updating again. There were some more "failed to read image" messages in ImgCore.log.

I just tried setting both OpenCL settings to Never and restarted C1. After deleting another image, the viewer stopped updating again.

Note: this is a clean install of v9.3

I think I will have to roll back to v9.1.2 again.

Richard
User avatar
RichardT
 
Posts: 303
Joined: Mon May 06, 2013 8:58 pm
Location: Berkshire, UK

Re: V9.3 Viewer stops updating

Postby lilo shinet » Sun Sep 25, 2016 4:27 pm

idem for me, with two screens. I Had to close the main window, and re open it ( F10) and it works for a short time. so, when I have to delete many pictures, I mark them ( color banner) and then select them and delete them together, and so it works.
I had the same problem since version 9.1
lilo shinet
 
Posts: 86
Joined: Fri Mar 29, 2013 11:29 am

Re: V9.3 Viewer stops updating

Postby SFA » Sun Sep 25, 2016 5:16 pm

Have either of you seen anything reported in the Windows events log for the same date and time?

Grant
SFA
 
Posts: 5953
Joined: Tue Dec 20, 2011 9:32 pm

Re: V9.3 Viewer stops updating

Postby pkurhieuyr » Sun Sep 25, 2016 6:45 pm

Nothing new. 9.1 did it, 9.2 did it. Why not 9.3 too?
pkurhieuyr
 
Posts: 111
Joined: Fri May 08, 2009 11:57 pm

Re: V9.3 Viewer stops updating

Postby NN635644633719594376UL » Mon Sep 26, 2016 12:14 pm

Same Problem here since 9.1.
If You click between two Pictures to nowhere so he can't select any Picture, he will update on clicking the next. :roll:
NN635644633719594376UL
 
Posts: 1
Joined: Sun Apr 12, 2015 8:22 pm

Re: V9.3 Viewer stops updating

Postby lilo shinet » Sat Oct 01, 2016 5:34 pm

your solution woks fine, more simple than mine , thanks.
lilo shinet
 
Posts: 86
Joined: Fri Mar 29, 2013 11:29 am

Re: V9.3 Viewer stops updating

Postby NNN634407623648915965 » Sat Nov 26, 2016 4:48 pm

Just added this to another post.. same issue here.. V9.3... can't believe this bug hasn't been fixed by now.... This is a MAJOR issue that causes major workflow issues... Anyone from PhaseOne going to address?
NNN634407623648915965
 
Posts: 49
Joined: Thu May 12, 2011 2:59 am


Return to Capture One 9.x Software



Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 4 guests