Deleted Keywords appear after the next start of CO again

Discussions, questions, comments and suggestions regarding Capture One PRO, Capture One PRO(For Sony), Capture One DB and Capture One Express(For Sony) 9.x

Deleted Keywords appear after the next start of CO again

Postby just-marc » Thu Sep 01, 2016 8:29 am

Hi folks, I am using hierarchical keywords, imported from lightroom. After catalogue import they appeared double. In the hierarchical order and flat - thats OK by me for the migration LR > CO.

I am now tying to correct them in the keyword library, by dragging and dropping the flat ones into the hierarchy, where the other one is. CO combines them together thats fine! Additional I am deleting some other keywords.

But after a restart of CO, the flats ones appear again and again in the library, in the filter > keywords tab, they remain correct. :evil:
just-marc
 
Posts: 15
Joined: Fri May 01, 2015 10:49 am

Re: Deleted Keywords appear after the next start of CO again

Postby tenmangu81 » Thu Sep 01, 2016 9:40 am

This is a well known bug, which has been signaled to Phase One.
They say they are working on it.....for some time now.
tenmangu81
 
Posts: 784
Joined: Thu Dec 04, 2014 6:33 pm
Location: Paris, France

Re: Deleted Keywords appear after the next start of CO again

Postby just-marc » Thu Sep 01, 2016 9:57 am

Thx for the very fast answer. Is there any workaround?
just-marc
 
Posts: 15
Joined: Fri May 01, 2015 10:49 am

Re: Deleted Keywords appear after the next start of CO again

Postby jjakucyk » Thu Sep 01, 2016 2:10 pm

This also happens if you assigned keywords in Lightroom (or Aperture) to images that Capture One treats as read-only, such as true grayscale or images smaller than 513 pixels. Until they fix this we're stuck.
jjakucyk
 
Posts: 43
Joined: Sun May 24, 2015 1:16 am
Location: Cincinnati, Ohio

Re: Deleted Keywords appear after the next start of CO again

Postby tenmangu81 » Thu Sep 01, 2016 2:27 pm

NN635660705662011266UL wrote:Thx for the very fast answer. Is there any workaround?


AFAIK, not yet.
tenmangu81
 
Posts: 784
Joined: Thu Dec 04, 2014 6:33 pm
Location: Paris, France

Re: Deleted Keywords appear after the next start of CO again

Postby tenmangu81 » Thu Sep 01, 2016 2:28 pm

jjakucyk wrote:This also happens if you assigned keywords in Lightroom (or Aperture) to images that Capture One treats as read-only, such as true grayscale or images smaller than 513 pixels. Until they fix this we're stuck.


Right. But in that case, it's not only the keywords that you can't change or delete :D
tenmangu81
 
Posts: 784
Joined: Thu Dec 04, 2014 6:33 pm
Location: Paris, France

Re: Deleted Keywords appear after the next start of CO again

Postby RobiWan » Fri Sep 02, 2016 7:06 am

NN635660705662011266UL wrote:Thx for the very fast answer. Is there any workaround?


You can read what I wrote here

http://forum.phaseone.com/En/viewtopic.php?f=61&t=22377
RobiWan
 
Posts: 392
Joined: Fri Mar 30, 2012 1:42 pm

Re: Deleted Keywords appear after the next start of CO again

Postby just-marc » Fri Sep 02, 2016 9:05 am

Dear Robert, got it. Looks quite complicates and has maybe a high risk for destroying something in the database.

I have maybe another idea:
  • Create a new keyword library
  • Drag and Drop the used keywords there
  • Keep the catalogue keyboard library minimized

Would that work? Are there any problems to expect?

Thanks for your answer in advance.
just-marc
 
Posts: 15
Joined: Fri May 01, 2015 10:49 am

Re: Deleted Keywords appear after the next start of CO again

Postby RobiWan » Tue Sep 06, 2016 7:14 pm

just-marc wrote:Dear Robert, got it. Looks quite complicates and has maybe a high risk for destroying something in the database.


There is no risk if you create a backup (manually !!!)

just-marc wrote:Would that work?


It can not work, because (it was my issue and from some other peoples) some images has a "wrong" keyword references -this can't be resolved without manual "find and delete" this wrong connections. And I believe this is a point why Phase One can't resolve this issue.
I know its not easy for someone without any knowledge of SQL databases.
RobiWan
 
Posts: 392
Joined: Fri Mar 30, 2012 1:42 pm

Re: Deleted Keywords appear after the next start of CO again

Postby just-marc » Sun Mar 12, 2017 8:33 am

Fixed with the Last Version. Thank you so much!
just-marc
 
Posts: 15
Joined: Fri May 01, 2015 10:49 am


Return to Capture One 9.x Software



Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 4 guests