Page 1 of 1

P30 and hasselblad V Long exposures

PostPosted: Wed Sep 27, 2017 12:18 pm
by adrian142
Hi I have recently started using my P30 on Hasselblad V body as opposed to the RZ I have used for years. Everything works flawlessly except when I want to make long exposures I can't seem to be able to make an exposure beyond 1sec i.e. using B also anything longer than 8th of a second doesn't always transfer to the Mac. The green light flashes but the image doesn't transfer to the computer. Any suggestions would be greatly appreciated.
Regards

Ade

Re: P30 and hasselblad V Long exposures

PostPosted: Mon Oct 02, 2017 11:40 am
by Ulf
Hi
Most common issue with this that the back is connected wrongly.
You should have a cable which is PC sync in both ends which goes from the RZs lens to the adapter.

If you have by passed the adapter with a cable that goes from lens to the camera back some exposure modes wont work.

Re: P30 and hasselblad V Long exposures

PostPosted: Fri Nov 03, 2017 3:47 pm
by NNN636074192030212118
Hi Ulf,

I am having the same problem and not sure if I understood your explanation. I have my P30 hooked up to my hasselblad via pc sync. Every mode works just fine but when I shoot B mode the back just keeps flashing green forever even after I release the shutter and rewind the camera. Any clues?

PS: these were for test exposures lasting roughly 5-10 seconds

Re: P30 and hasselblad V Long exposures

PostPosted: Fri Nov 03, 2017 5:28 pm
by Ulf
Hi
Suggest you create a support case with us at http://support.phaseone.com
We will need to know also exactly what Hasselblad V model you are using.