P65+ Noie issue @ 800 ISO please help

Questions, comments and suggestions regarding Phase One P+ series and P series digital camera backs.

P65+ Noie issue @ 800 ISO please help

Postby NNN635934946108963955 » Mon Jan 09, 2017 8:43 pm

Hi there,

I have a big problem with my P65+.

I tested a P65 back at the PO dealer place. I liked the back and also the performance at 800 ISO.
I order my refurbished back, and surprise totally crap. at 800 ISO I got strange lines. the 4 sensor parts where visible,
I had strange color ghosting in black and greys form green to pink. and on the top CF card module was brocken.
Ok I was sandig it back there repaired it but the ghosting still exists and the sensor parts are again visible after just view months. and the CF module make again some troubles. I still have guarantee, but Im so disappointed by phase one. My first steps after my transition from analog to digital and then this.

Can anyone send me a RAW file with there P65 at 800 ISO. so I can compare my sensor with that shot.
something with dark and grey arias and normal exposure? that would help me to argue with phase one.

Thank you very much
NNN635934946108963955
 
Posts: 13
Joined: Sun Mar 13, 2016 8:36 pm

Re: P65+ Noie issue @ 800 ISO please help

Postby d42b » Sat Jan 14, 2017 6:25 pm

hi

not sure if it helps but i do experience the same behaviour on my p65+ back. normally only on iso800, rarely also on 400. not below though. i mostly experience severe banding that is impossible to remove in post.

i actually don't know if that is normal behaviour for these backs or if they are faulty. my simple conclusion was that the p65+ really likes a lot of light. meaning that usually only happens when i underexpose (shouldnt but does). when i use longer shutter speeds or a lower iso with longer shutter speeds it usually goes away. i also dont experience these issues in well lit shooting conditions, e.g. in the bright sun.

back in the days i was shooting on a p40+ and experienced similar behaviour like you reagarding the 4 sensor parts being visible. that was also in dim lit conditions. as far as i know the p40+ is the same sensor as the p65+ just smaller.

it would be very interesting to hear from a phase one rep if that's normal behaviour or if it should be repaired. i am shooting on a mamiya rzII D not sure if that is a factor contributing to the issue.
d42b
 
Posts: 11
Joined: Mon Jul 21, 2014 5:11 pm

Re: P65+ Noie issue @ 800 ISO please help

Postby C-M-B » Sat Jan 14, 2017 9:59 pm

Do you have any images to show the noise?
C-M-B
 
Posts: 287
Joined: Thu Feb 25, 2010 4:57 pm

Re: P65+ Noie issue @ 800 ISO please help

Postby NNN635934946108963955 » Sun Jan 15, 2017 6:06 pm

C-M-B wrote:Do you have any images to show the noise?


here are some pictures from the pack at 800 iso.

the forum is not showing the hole picture, please download them

Image
Image
Image
NNN635934946108963955
 
Posts: 13
Joined: Sun Mar 13, 2016 8:36 pm


Return to Phase One P+ and P series camera backs



Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest